Felhívás!

Johannis szerint tavasszal kellene előre hozott választásokat tartani

Johannis szerint tavasszal kellene előre hozott választásokat tartani Románia

Tavasszal kellene előre hozott választásokat tartani – jelentette ki szerdán a Cotroceni-palotában Klaus Johannis államfő.

Johannis azt mondta: konzultálni fog ez ügyben a parlamenti pártokkal, de nem számít arra, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyetért a kezdeményezéssel.

“A PSD soha nem értett egyet azzal, amit én vagy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) mondott, nem gondolom, hogy most hirtelen barátságosak lettek, és nem is számítok rájuk. A PSD-t drasztikusan szankcionálták a választók. Ha értettek ebből valamit, rendben. Ha nem, akkor velük vagy nélkülük folytatjuk” – mondta az államfő.

A polgármestereket két fordulóban kell megválasztani

A polgármestereket két fordulóban, a megyei tanácselnököket pedig nem közvetlenül, hanem a megyei tanácsosok közül kell megválasztani – jelentette ki Klaus Johannis.

Johannis azt mondta: ez a Nemzeti Liberális Párt álláspontja is, és meg fogják keresni a módját, hogy ilyen értelemben módosítsák a választási törvényt.

Az államfő szerint vannak olyan pártok, és itt a Szociáldemokrata Pártot említette, amelyek nem értenek egyet ezzel a javaslattal.

A PSD egy megreformálatlan párt mard

A PSD nem változott meg az este, egy meg nem reformált párt marad – jelentette ki az államfő.

Meglátása szerint a szociáldemokrata pártot továbbra is a “helyi bárok” irányítják, és azzal, hogy “egyesek helyébe mások léptek” nem változott meg semmi.

Az államfő úgy fogalmazott: “kutyából nem lesz szalonna”, a PSD továbbra is egy “meg nem reformált, antidemokratikus” párt marad, amelynek eszébe sem jut, hogy a románok érdekében dolgozzon.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.