Felhívás!

Johannis szerint a PSD újra akarja indítani az igazságszolgáltatás elleni támadást

Johannis szerint a PSD újra akarja indítani az igazságszolgáltatás elleni támadást Románia

A Szociáldemokrata Párt által bejelentett kormányátalakítással mintha azt akarná a PSD elérni, hogy a dolgok még rosszabbul menjenek, vélekedett csütörtökön Klaus Johannis államfő.

‘Tegnap Cotroceni-be küldték a minisztercserékre vonatkozó javaslatokat. Amikor kézhez kaptam a leveleket, felmerült bennem, hogy vajon mi a cél ezzel a kormányátalakítással, mert általában egy ilyen átalakításnak az a szerepe, hogy jobbá, hatékonyabbá, eredményesebbé tegyék a kabinetet. Az első benyomásom szerint viszont ez a kormányátalakítás azért történik, hogy a dolgok még rosszabbul menjenek. Ez megengedhetetlen” – mondta Johannis a sajtónak, hozzátéve, hogy jövő hét elején ad hivatalos választ a miniszterelnöknek.

Kifejtette, a népszavazást azért kezdeményezte, hogy kikérje a lakosság véleményét “a PSD igazságszolgáltatás ellen intézett ostromával kapcsolatban”. “A PSD olyan kormányátalakítást készít elő, amely benyomásom szerint még jobban erősítené az igazságszolgáltatás elleni ostromot” – tette hozzá.

Arra az újságírói kérdésre, hogy aláírja-e Tudorel Toader igazságügyi miniszteri tisztségből való menesztését, Johannis azt felelte, nem írhat alá ilyen jelentőségű dokumentumot anélkül, hogy felmérné a teljes kormányátalakítás következményeit, ezért előbb ezek tisztázását tartja szükségesnek. ‘Az első benyomásom az, hogy az igazságszolgáltatás elleni PSD-s támadást akarják újraindítani’ – szögezte le.

Johannis azt is kijelentette, hogy nem tárgyalt az igazságügyi miniszterrel, és nem is áll szándékában.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.