Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Johannis időszerűnek tartja a bizalmatlansági indítvány benyújtását

Johannis időszerűnek tartja a bizalmatlansági indítvány benyújtását Románia

Időszerűnek tartja Klaus Johannis államfő egy bizalmatlansági indítvány benyújtását a kormány ellen.

Az elnök ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette ki, újságírói kérdésre válaszolva.

„Persze, hogy időszerű. Hogy ne lenne időszerű? Miután a PSD elvesztette az európai parlamenti választásokat, azt hiszem, az ellenzék már a bizalmatlansági indítvány utolsó sorait írja. Legalábbis én így tennék” – mondta Johannis.

Az elnök úgy vélekedett , hogy idővel az ellenzéki pártok közötti nézetkülönbségek enyhülni fognak.

Arra a felvetésre, hogy Viorica Dăncilă kormányfő, ügyvivő PSD-elnök és Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök között megállapodás született annak érdekében, hogy utóbbi ellen mégsem kezdődjön meg a bűnvádi eljárás, Johannis azt felelte: nem tud ilyen irányú tárgyalásokról, de mint a jogállamiság tisztelője és a szabályok betartásának híve „reméli”, hogy nem került sor ilyen fajta politikai alkura.

Hirdetés
Hirdetés

„Titus Corlăţean semminek nem lesz a minisztere”

Az államfő kijelentette, nem adja hozzájárulását Titus Corlăţean miniszteri kinevezéséhez.

„Titus Corlăţean semminek nem lesz a minisztere” – nyomatékosította az államfő, aki azzal indokolta döntését, hogy Corlăţean felelős a 2014-es választásokon történt „katasztrófáért”.

Munkacsoportot alakít a külföldi szavazás kapcsán

Johannis közölte, munkacsoportot alakít, amely megoldásokat dolgoz ki a külföldi szavazások lebonyolítására. Hozzátette: ez ügyben konzultál Viorica Dăncilă kormányfővel.

„Már elkezdtem néhány informális megbeszélést, és meg vagyok győződve arról, hogy vannak gyors megoldások arra, hogy ez a fiaskó ne ismétlődjék meg az őszi államelnök-választásokon” – mondta Johannis.

Johannis elismételte, hogy vélemény szerint a kül- és belügyminiszterek a felelősek a külföldi választókerületekben kialakult helyzetért, és ismét kérte, hogy váltsák le őket.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük