Felhívás!

Johannis: A kormány veszélybe sodorja az ország jövőjét

Johannis: A kormány veszélybe sodorja az ország jövőjét Románia

A kormánypártok a felelős kormányzás helyett “a populista felbolydulást, a szánalmas törvényhozási és közigazgatási ugrabugrálást választották” – hangsúlyozta Klaus Johannis államfő szerdán Iaşi-ban.

Az elnök részt vett a Iaşi Románia történelmi fővárossá nyilvánítása alkalmából tartott ünnepségen.

Beszédében Johannis rámutatott, a jelenlegi kormánypártok a felelős kormányzás helyett “a populista felbolydulást, a szánalmas törvényhozási és közigazgatási ugrabugrálást” választották.

“A Románia fenntartható fejlődését garantáló koherens jövőkép biztosítása helyett veszélybe sodorják az ország jövőjét azzal az intézkedéshullámmal, amelynek hatásai katasztrofálisnak ígérkeznek. Románia nem ilyen politikusokat érdemel, akik semmiféle felelősséget nem éreznek az országgal szemben” – fogalmazott Johannis, aki ismét felrótta a kormányon levő pártoknak a moldvai autópálya és a iaşi-i regionális kórház megépítésének halogatását. “A 160 évvel ezelőtti egyesülés arra kötelez bennünket, tegyünk meg mindent, hogy adjuk vissza az embereknek egy olyan jövő reményét, amelyben jól kormányozzák az országot, polgárait pedig tisztelik” – tette hozzá az elnök a Moldva és Havasalföld egyesülésének 160. évfordulójára időzített eseményen.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.