Felhívás!

Jogsértő tevékenység állhat a suceavai halálesetek egy része mögött

Jogsértő tevékenység állhat a suceavai halálesetek egy része mögött Románia

A suceavai halálesetek egy része az egészségügyi rendszerben dolgozó köztisztviselők “jogsértő tevékenységével” függhet össze – állítja a suceavai ügyészség, amely kiterjesztette a nyomozást a megyei kórházban történt nagyszámú fertőzés ügyében.

A suceavai ügyészség, amely a betegségek leküzdésének meghiúsítása és hivatali visszaélés gyanújával indított nyomozást, megállapította, hogy nem illetékes bizonyos halálesetek kivizsgálásában, amelyeknél súlyosbító körülmények merülnek fel, ezeket átadta a legfőbb ügyészségnek.

Az ügyészség rendellenességeket talált az ügyben is, ahogyan a koronavírus-fertőzésben elhunyt betegeket regisztrálták a kórházban, és azt feltételezi, hogy egyes köztisztviselők “jogsértő tevékenységet” folytattak.

A sajtóban megjelent oknyomozó riportokat követően az ügyészek okirat hamisítás gyanújával is nyomoznak.

A vádhatóság szerint több rendben megszegték a tesztelésre előírt módszertant, és az is előfordult, hogy az egészségügyi személyzettől levett mintákat nem küldték el a laborba, és emiatt az orvosok és asszisztensek egy része hosszabb ideig volt elszigetelésben, ami kimeríti a betegségek leküzdése meghiúsításának fogalmát.

Az ügyészek szerint az egészségügyi szakemberek akkor is megszegték az elkülönítésre vonatkozó rendelkezéseket, amikor a pozitív teszteredményű pácienseket nem a fertőző osztályra utalták be.

Az ügyészség leszögezi: a nyomozás célja, hogy minden szempontból tisztázza a tényleges helyzetet, de tekintettel Suceava városának kritikus helyzetére, kiemelt fontosságú, hogy valamennyi egészségügyi szakember maximális gonddal teljesítse kötelezettségét, és ebben az időszakban semmilyen további nyomásnak ne legyen kitéve.

Visszavonta Johannis a suceavai kórház állami kitüntetését

Visszavonta szerdán Klaus Johannis államfő a suceavai Sfântul Ioan cel Nou megyei sürgősségi kórház állami kitüntetését.

Az Államelnöki Hivatal szerdai közleményében rámutat, a koronavírus-járvány miatt kihirdetett szükségállapot ideje alatt olyan súlyos hiányosságokat észleltek az egészségügyi intézmény tevékenységében, amelyek minden korábbi megvalósítást felülírnak, ezért az elnök visszavonja a kórház állami kitüntetését.

A suceavai megyei kórháznak a 2019. április 5-én kiadott rendelettel ítélték oda az egészségügyi érdemrend lovagi fokozatát.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 1., 10:43
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Szentgyörgyön is jó lenne ha pár régebbi gyanus halálesetet kivizsgálnának& pár olyan beteggel is szóba állnának aki szülés óta küzd nőgyógyászati problémákkal!!!