Hirdetés
Hirdetés

Jogosítvány rövidlátóknak?

A rendőrség illetékes ügyosztályai országos jellegű ellenőrzéseket végeznek a különféle intézményi igazolások, tanúsítványok kibocsátásának módjáról. Alapos gyanú van arra, hogy sokan juthattak hajtási jogosítványhoz a szakszerű orvosi vizsgálatok nélkül.

Hirdetés
Hirdetés

A rendőrség számtalan helyszínen ellenőrzi a hajtási jogosítványok első kibocsátásának vagy felújításának a módját, a fegyvertartási és viselési engedélyeket, a szakmai minősítéseket (“atesztálás”), a szociális segélyek igénylését, a betegnyugdíjazásokat stb. A hatóságoknak tudomásukra jutott, hogy sok esetben fennállhat a korrupció gyanúja, a hivatalos okmányok, engedélyek kibocsátásában illetékes orvosok, hivatalnokok megvesztegetése.

Az előzetes adatgyűjtések tanúsága szerint fény derült már esetekre, hogy az orvos olyan időpontra bocsátott ki valamilyen igazolást, hivatalos papírt, amikor nem is tartózkodott abban a helységben, ahol a rendelője működik. Azt is jegyzik, hogy számos esetben a sofőrvizsgák felelősei ők maguk vitték az ügyfeleik papírjait láttamoztatni, ily módon az érintett személyek nem estek át a kötelező orvosi vizsgálaton. Felfedtek olyan személyeket is, akik – éppen az előző módszereknek köszönhetően – úgy jutottak közutakra érvényes hajtási jogosítványhoz, hogy pszichés betegségekben szenvednek vagy súlyos látási zavarokkal küszködnek, gyengén látók. A rendőrség szerint alapos gyanú, illetve számos bizonyíték van arra, hogy az ilyen és hasonló törvénysértések, visszaélések elkövetői pénzt és egyéb értékeket, javakat kaptak az ügyfelektől.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük