Felhívás!

Jó az állapota a koronavírussal fertőzött férfinek, továbbra sem mutatja a betegség tüneteit

Jó az állapota a koronavírussal fertőzött férfinek, továbbra sem mutatja a betegség tüneteit Románia

Továbbra sincsenek tünetei és jó az állapota a koronavírussal megfertőződött Gorj megyei férfinek, akit a bukaresti Matei Balş Járványtani Intézetben kezelnek – közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A 25 éves férfi állandó orvosi megfigyelés alatt áll, teljesen elkülönítve a kórházban fekvő többi betegtől.

Ez idáig csak a Gorj megyei férfinél igazolták laboratóriumi vizsgálatok a koronavírus jelenlétét; országos szinten 182 személy van jelenleg karanténban, további 8231-et lakhelyükön különítettek el.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport arról is tájékoztatott pénteken, hogy eddig több mint 3600 hívás érkezett a 0800800358-as zöld számra, amelyen a koronavírussal (COVID-19) kapcsolatos tudnivalókról lehet tájékozódni. A szám naponta 8 és 23 óra között hívható, szombaton és vasárnap is.

A hatóságok ismét felhívják a figyelmet, hogy ez egy zöldvonal, amelyen a betegséggel kapcsolatos információkat lehet kérni, sürgősségi esetekben – ha felmerül a gyanú, hogy valaki koronavírussal fertőződött – továbbra is a 112-es egységes segélyhívószámot kell hívni.

Menesztették a Gorj megyei közegészségügyi igazgatóság vezetőjét

Menesztette pénteken az egészségügyi miniszter a Gorj megyei közegészségügyi igazgatóság vezetőjét. Carmen Ivanovnak azért kell megválnia tisztségétől, mert nem tartotta be a karantén kialakítására vonatkozó törvényes előírásokat, amikor megjelent az első koronavírusos eset Romániában.

Victor Costache egészségügyi miniszter a területi közegészségügyi igazgatóságok vezetőivel tartott videokonferencián jelentette be erre vonatkozó döntését.

A szaktárca közleménye szerint a Gorj megyei közegészségügyi igazgatóságot vezető Carmen Ivanov nem tartotta be a COVID-19 vírus megjelenése miatt nemzetközi szinten előírt óvintézkedéseket, amelyek többek közt a vesztegzár bevezetésére kötelezik az illetékeseket. Ivanov ugyanakkor elmulasztotta használatba venni a megye területén kijelölt karanténhelyeket, és pontatlan jelentéseket küldött az első koronavírusos esetről.

Az egészségügyi minisztérium péntek reggel soron kívüli videokonferenciát tartott a közegészségügyi igazgatóságok vezetőivel a koronavírus megelőzését célzó intézkedésekről. A szaktárca a vesztegzárak kialakítását és az otthoni elkülönítésre vonatkozó intézkedéseket is ellenőrizte.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.