Felhívás!

Jelentős támogatásban részesülhetnek az országos és nemzetközi tantárgyversenyek díjazottjai

Jelentős támogatásban részesülhetnek az országos és nemzetközi tantárgyversenyek díjazottjai Románia

Évi legfeljebb négyezer eurós állami támogatásban részesülhetnek az országos és nemzetközi tantárgyversenyek díjazottjai – döntött szerdai ülésén a kormány.

Nelu Barbu kormányszóvivő elmondta, ilyen állami támogatást eddig is folyósítottak, a szerdai ülésen azonban emelték ennek felső határát, illetve az országos és nemzetközi tantárgyversenyeken dicséretben részesült gimnáziumi tanulókat is bevonták a kedvezményezettek közé.

A nemzetközi tantárgyversenyeken érmet vagy dicséretet szerző tanulóknak 2500 és 4000 euró, a hazai olimpiászokon érmet vagy dicséretet szerzőknek pedig 1500 és 3000 euró közötti évi támogatás jár – mondta még Barbu.

A kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a különösen jó eredményeket elért gimnáziumi végzettek egyetemi tanulmányaik, illetve a mesteri és a doktori képzés időtartama alatt is megkapják az évi támogatást. “Ez egy újabb módszer arra, hogy ösztönözzük a jó teljesítményt és tartsuk itthon a jó eredményeket elérő fiatalokat” – nyomatékosította.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.