Felhívás!

Ismét megbírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács a Dinamót

Ismét megbírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács a Dinamót Románia

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panasza alapján 10.000 lejre bírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács a bukaresti Dinamó labdarúgócsapatot szurkolói magyarellenes, diszkriminatív magatartása miatt.

2019. február 9-én került megrendezésre a sepsiszentgyörgyi városi stadionban a Dinamo elleni labdarugó mérkőzés, amely során a Dinamo Bukarest csapat szurkolói folyamatosan a jól ismert „Kifelé a magyarokkal az országból!” szlogent skandálták, valamint egy molinót függesztettek ki, amin a következő szerepelt: „Csak Románia, csak Dinamo Bukarest, autonómia nélkül a román földeken” (“Doar România, doar Dinamo București fără autonomie în ținuturile românești”). A szlogent 8 alkalommal kiabálták a mérkőzés alatt, és 2 percenként lehetett hallani a magyarellenes bekiáltásokat.

Továbbá a mérkőzés alatt a Dinamo csapat szurkolói petárdákat dobtak át több alkalommal a Sepsi OSK csapat szurkolói közé. Még a Gazeta Sporturilor román sport oldal is lehozta a hírt a mérkőzés után, miszerint a Dinamo szurkolói újra magyarellenes megnyilvánulásokkal illették a hazai csapatot. A mérkőzés legkritikusabb pontja volt, amikor az egyik bukaresti szurkoló egy Sepsi OSK zászlót is megpróbált ellopni, de a csendőrség sikeresen megállította. A mérkőzést követően a Dinamo szurkolói, a hazavezető útvonalon több településen lefestették a magyar helységnévtáblákat, ilyen volt például Aldoboly is.

„Üdvözlöm a Tanács döntését, hiszen a Dinamo Bukarest szurkolói csapata sajnos visszaesőnek számít a magyarellenesség terén. Semmiképpen nem tolerálhatjuk, hogy a mérkőzéseken a magyarokat megfélemlítő rigmusokat használjanak az ellenfél szurkolói, ahogy azt sem, hogy uszító feliratokkal üzenjenek nekünk. A sportesemények a fair-play szellemében kell megvalósuljanak, és minden eszközzel fel kell lépnünk a sporthuliganizmus ellen. Ahogy a jelen példa is mutatja, előbb csak kiabálnak, majd táblákat festenek le, és ki tudja meddig fokozódhat a helyzet, ha nem lépünk közbe. Éppen ezért mindig, minden esetben megtesszük a megfelelő lépéseket” – jelentette ki Benkő Erika a jogvédelmi szolgálat igazgatója.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 8., 11:32
    ÉRTÉKELÉS: 1

    csak úgy megsaccolva…hány bani fejenként (egy szurkolóra)?X…csak ennyi?következő alkalomkor még hosszabbat hozunk/molinót/.szerencsétlen barmok…a szerbek meg a tenger felöl jönnek ,jönnek…de ők még mindig ezzel vannak elfoglalva.