Felhívás!

Ismét az alkotmánybírósághoz fordul az igazságügyi miniszter

Ismét az alkotmánybírósághoz fordul az igazságügyi miniszter Románia

Ismét az alkotmánybírósághoz fordul a kormány, amennyiben Klaus Johannis államfő elutasítja az Augustin Lazăr legfőbb ügyész menesztésére vonatkozó javaslatát – nyilatkozta hétfő este Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

A tárcavezető szerint a legfőbb ügyész menesztése mellett szóló érvek “egyértelműbbek, erősebbek és több van belőlük”, mint Laura Codruţa Kövesi volt DNA-főügyész esetében, akinek a leváltására végül alkotmánybírósági határozat kötelezte Klaus Johannist. “Felkértem az elnököt, hogy olvassa újra az alkotmánybíróság határozatát, feltételezve, hogy első alkalommal elolvasta és megértette azt. Nyilván az ő választása, de ha mégis úgy dönt, ismét az alkotmánybírósághoz fordulunk, mert az ilyen visszaélések nem folytatódhatnak” – fogalmazott Toader az Antena3 televíziónak adott nyilatkozatában.

Beszélt a miniszter arról a napokban közzétett hangfelvételről is, amelyen – állítólag – az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) több nagyváradi ügyésze hallható, amint a bírák megfélemlítésére használt praktikákról tárgyal egy gyűlésen. Ennek kapcsán Toader azt mondta, ez az eset is arra utal, hogy “radikális intézkedésekre van szükség” az igazságszolgáltatás terén.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.