Felhívás!

Iskolákat, kórházakat, közintézményeket sodort veszélybe egy tűzvédelmi szolgáltatásokat nyújtó cég

Iskolákat, kórházakat, közintézményeket sodort veszélybe egy tűzvédelmi szolgáltatásokat nyújtó cég Románia

A rendőrség csütörtök reggel 218 helyszínen végzett házkutatásokat Bukarestben és 28 megyében egy adócsalással, pénzmosással és okirat-hamisítással kapcsolatos ügyben.

A vizsgálatokból kiderült, hogy egy bukaresti cég 2019 óta számos nemzeti jelentőségű köz- és magánintézményekkel kötött szerződést tűzvédelmi eszközök, felszerelések beszerzésére, illetve azok időszakos ellenőrzésére és karbantartására, de az utóbbi szolgáltatásokat csak papíron végezték el – tájékoztatott csütörtökön kiadott közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR).

Az eset azért nagyon súlyos, mert a cég ügyfelei között kórházak, iskolák, katonai egységek, börtönök, közintézmények, üzemanyagtöltő állomások, közszállítási vállalatok, légitársaságok, hő-, villamos- és atomenergiát előállító vállalatok, vegyi kombinátok is voltak, mutat rá a rendőrség.

A cég félrevezette ügyfeleit a karbantartási szolgáltatások elvégzését és minőségét illetően, így azok jelentős pénzösszegeket fizettek ki neki, amelyek egy részét nem is vezette be a könyvelésbe, így nem fizetett adót sem.

Az akció a Maros megyei ügyészség koordinálása alatt zajlik, a fővárosban és Maros, Arad, Fehér, Argeş, Bákó, Brassó, Buzău, Beszterce-Naszód, Călăraşi, Kolozs, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Hunyad, Galac, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Máramaros, Mehedinţi, Olt, Prahova, Szatmár, Szilágy, Suceava, Temes, Teleorman és Vâlcea megyében tartanak házkutatásokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások