Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Iskolabusz helyett szekéren szállítják iskolába a gyerekeket egy Bákó megyei faluban

Iskolabusz helyett szekéren szállítják iskolába a gyerekeket egy Bákó megyei faluban Románia

Szekéren viszik az iskolába a gyereket egy Bákó megyei faluban. A gyerekek egymás hegyén-hátán utaznak az állati-meghajtású járművön, így fennáll a veszély, hogy bármelyik pillanatban leeshetnek. A megyei tanfelügyelőség szerint a „szülők döntöttek így”.

Hirdetés
Hirdetés

A szekérrel szállított gyerekekről készült fotót kedden töltötték fel a Facebook-ra, a bejegyzést azóta több százan osztották meg, felháborodásuknak hangot adva.

A felvételen jól látható, hogy a szekér nincs kivilágítva, a gyerekek pedig összezsúfolódva utaznak, egyikük szinte leesik a szekérről. Mindezt reggel fél 8-kor, a 3 fokos hidegben és ködben.

Ida Vlad Bákó megyei főtanfelügyelő szerint a gyerekek az Odobești községhez tartozó Tisa Silvestri faluból származnak, a szekéren ülő kilenc diákot a település iskolájába szállítják reggelente otthonról.

A tanfelügyelő nem tudta megmondani, hogy mennyi ideje viszik így iskolába a gyereket, de kifejtette, hogy a szekeres szállítást nem az iskola végzi, a szülők választották ezt a megoldást.

Ida Vlad egyetért azzal, hogy ez a fajta szállítási mód veszélyezteti a kisdiákok biztonságát, ezért az iskola össze fogja hívni az érintett gyerekek szüleit, hogy tájékoztassa őket a szekeres ingázás veszélyeiről.

(Mediafax, fotó: Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 28., 17:54
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Ezen nincs mit csodalkozni egy ilyen orszagban mint Romania, ahol a politikusok eladtak sajat nepuket es orszagukat. Sot, azon sem csodalkoznek, ha szamarhaton jernanak iskolaba, es a szamar nyakara visszapillanto tukrot szerelnenek, mint ahogyan Albaniaban lattam. Egyebkent Romania meg egy szinttel lejjebb van, mint Albania!

 • User
  Dátum: 2019. november 29., 9:36
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A szülő döntött így kedves főtanfelügyelő asszony! Ejsze a gyerekek kezdő asztmáját akarják így gyógyítani!😜
  Kézdi környéki falukban is hasonló az eset, sok iskolát bezártak, a sárga csodabuszok kezdenek meghibásodni és már rég többe kerülnek mint a tanító/ tanár fizetésére fordított összeg! A licisek ingázásárol ne is beszéljünk, még 4 óra körül türelmesen várják a buszok indulását! Aki siet stoppol és számol a következményekkel!😤

 • User
  Dátum: 2019. november 29., 9:26
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Az en idombe gyalog jartak a gyerekek es nem 3 fokos hidegbe hanem -15-20 fokban,neha tobb kilometert tettek meg,elbirtak a taskat es a tizorait es kicsattantak az egeszsegtol.Most a szulo viszi a gyereket kocsival,ha netan gyalok megtesznek 10-15 metert a taskat szinten a szulo viszi,hogy nehogy hatgerincferdulest kapjon a diak,fuzet,konyv nincs a taskaba csak nehanapjan,a tizorait ott veszik a suliba es kapjak a kiflit meg mit tudom miket,tehat azt sem kell vigye es van egy csomo elhizott,szemuveges,lusta gyerek,tisztelet a kivitel.Persze azt mondjak baleset veszelyes,de autoval szinten az,mert mikor kitette a labat valaki a kapun,ajton,gyalog is eluthetik mert annyi a jarmu es kire mi ra van merve azt el nem kerulheti.