Felhívás!

Iordache bocsánatot kért, amiért beintett a parlamentben

Iordache bocsánatot kért, amiért beintett a parlamentben Románia

Bocsánatot kért hétfőn Florin Iordache képviselőházi alelnök a plénum előtt múlt héten tett obszcén gesztusáért.

Korábban Florin Roman liberális párti képviselő kérte, hogy Iordache kérjen bocsánatot, ellenkező esetben a PNL frakciója minden ülés elején kérni fogja a lemondását az alsóház alelnöki tisztségéből.

Florin Iordache sajnálatát fejezte ki a múlt heti viselkedéséért. Cáfolta viszont Florin Roman azon állítását, miszerint a házbizottság hétfői ülésén hasonló obszcén gesztust tett volna.

Iordache azt mondta, múlt szerdán az emelvényről távozóban tett gesztusa reflexszerű volt, és nem címezte azt a teremben ülő egyik csoportnak sem.

Iulian Bulai, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője korábban azt állította, hogy Florin Iordache a házbizottsági ülésen megismételte a kifogásolt kézjelet, ezúttal Raluca Turcan liberális párti frakcióvezetőnek címezve azt. Iordache azonban határozottan cáfolta, hogy sértő gesztust tett volna a hétfői házbizottsági ülésen. 

A PNL kezdeményezi Iordache megbüntetését

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) kérelmezni fogja a képviselőház házbizottságánál, hogy az ülésdíj megvonásával büntesse meg Florin Iordache szociáldemokrata párti (PSD) törvényhozót, amiért obszcén kézjeleket mutatott a parlamentben.

A PNL végrehajtó bizottságának ülését követően Ludovic Orban pártelnök azt mondta, kérni fogják Iordache lemondását a képviselőház alelnöki tisztségéről, ugyanakkor azzal az igényléssel fordulnak a házbizottsághoz, hogy a házszabályban előírtaknak megfelelő büntetést rója ki rá. “Valószínűleg kérni fogjuk, hogy hosszú időre vonják meg tőle az ülésdíjat, mert a Iordache-féle embereknek ez a legmegfelelőbb büntetés” – fogalmazott Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.