Felhívás!

Iohannis: Romániának fel kell készülnie a koronavírus-járvány negyedik hullámára

Iohannis: Romániának fel kell készülnie a koronavírus-járvány negyedik hullámára Románia

Romániának fel kell készülnie a koronavírus-járvány negyedik hullámára, amely lelassításának “legbiztosabb módja” az oltás – jelentette ki szerda este Klaus Iohannis.

Az államfő a román mentőszolgálat napján 45 orvost és egészségügyi asszisztenst tüntetett ki. Az eseményen mondott beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az alacsony napi fertőzésszámok ellenére a pandémia még nem ért véget. Emlékeztetett, hogy több országba elérkezett már a járvány negyedik hulláma, amelyre Romániának is fel kell készülnie.

“A legbiztosabb módja a járvány lelassításának az oltás. Arra biztatom a beoltatlanokat, hogy adassák be bizalommal a vakcinát, mert bizonyítottan védelmet nyújt a koronavírus ellen. Ezáltal személyesen hozzájárulnak ahhoz, hogy véget érjen ez az egészségügyi válság” – jelentette ki az államfő.

Klaus Iohannis hangsúlyozta a félretájékoztatás elleni fellépés fontosságát is. “Nemzetünk szolidaritásának gyengítése a célja az álhírek és hamis információk terjesztőinek. Ne hagyjuk, hogy ezt megtegyék!” – fogalmazott az elnök, majd elismerően szól a mentőszolgálatokban dolgozók munkájáról.

Az államfő szerint a mentősök nap mint nap áldozatokat hoznak azért, hogy hivatásuknak eleget tegyenek. “A nehéz időszakok után sokszor fáradtan, a jelenlétüket hiányoló családjukat otthon hagyva, önök mindig készek arra, hogy emberéleteket mentsenek. Önök azok, akik folyamatosan kimerítő versenyt futnak az idővel, olyan versenyt, amelytől életek függenek. Ezek a kitüntetések a román állam elismerését jelentik az önök áldozatai iránt” – jelentette ki Klaus Iohannis.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások