Felhívás!

Iohannis közvetve az RMDSZ-t is vádolta az egészségügyi válság kiprovokálásával

Iohannis közvetve az RMDSZ-t is vádolta az egészségügyi válság kiprovokálásával Románia

Klaus Iohannis államfő szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a parlamenti többség többi pártja – köztük a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) – szándékosan idézett elő egészségügyi válságot, hogy oka legyen bírálni a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát.

Iohannis csütörtöki sajtónyilatkozatában azzal vádolta a PSD körül kialakult parlamenti többséget, hogy három hétig “példátlan cinizmussal” eszköztelenül hagyta a kormányt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, amikor “időhúzással” hátráltatta a karanténtörvény elfogadását.

Az államelnök előző napi nyilatkozatára licitált rá, amikor ismét szociáldemokratákat és a kisebbségi kormánnyal szemben álló parlamenti többséget tette felelőssé a rendkívül súlyos járványhelyzetért. Iohannis ezúttal még élesebb támadást intézett a PSD ellen és politikai ellenfeleit a magyar érdekek állítólagos kiszolgálásának – tehát közvetve a román nemzeti érdekek elárulásának – vádjával igyekezett lejáratni.

Iohannis a PSD szemére vetette, hogy “lepaktált” az RMDSZ-szel, ismét azzal vádolva a szociáldemokratákat, hogy “suttyomban” meg akarták szavazni az “úgynevezett székelység” autonómiáját.    

Lucian Romașcanu, a PSD szóvivője Iohannis nyilatkozatára reagálva úgy értékelte: miután a kormány és az államfő elvesztette a járvány elleni harcot, Iohannis józan ítélőképességét is elvesztette. Az elnök szerinte hazugságokkal, a PSD elleni “kínos és fárasztó” vádaskodással próbálja védeni ezt a “bűnös és inkompetens” kormányt, és most már több mint nyilvánvaló, hogy a PNL kormányát le kell váltani, ennek érdekében pedig a PSD bizalmatlansági indítványt fog beterjeszteni.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 1., 21:33
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ionopot, ác ádusz koronávírusz ün romániá. Punec mászkö, methanem váfi ünmormüntáre. Pekuvüntul meu de bakszász. Gutentág möj peszede, io ám ludovik, voj návec. Ásákö, fácsec csevüszpun io, denn wenn nicht vö ámendez. Dákö ávec temperaturó, jest vinovát, tebág ün kárántinö pe viácö, oder te ünmormüntez imediát. Autó Nó mije nicsodátö nu vö dáu küt szunt io ich bin präsident ün cárö. Calus von iohannescu de hohenzollern aus herrmannstadt, präsident ün regát. Ünkoronát ku groß károl gebühr.

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 2., 13:36
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Machen lucru gut!nix gut seet gut.Rmania primit 80 000.€ Europicher Salzburo krata …nicht ,nicht 80 milliarden.Machen autobahn,mult mult eisenbahn ,groß gesheft mit E Salzunion. Autobahn und eisenbahn ende in jahr 3018 in memoriam Trianon 1000 .Cum dracu aici estem Califat in 2120?No atunci salem aleicum pesede!