Felhívás!

Iohannis: a tanulók és szüleik sokat veszítenek azzal, hogy a tanórák nem az iskolában zajlanak

Iohannis: a tanulók és szüleik sokat veszítenek azzal, hogy a tanórák nem az iskolában zajlanak Románia

A tanulók és a szülők “sokat veszítenek” azzal, hogy jelenleg nem lehet az iskolákban tartani a tanórákat, azonban Románia “nagyon magas” fertőzöttségi rátája miatt nem lehet biztonságos körülményeket teremteni és biztosítani a gyerekeknek – jelentette ki Klaus Iohannis államelnök vasárnap.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e a Nép Ügyvédjével abban, hogy az iskolák bezárása és az online zajló oktatás “két elveszített évet jelent ennek a generációnak”, Iohannis így válaszolt: “Nem, nem értek egyet ezzel a kijelentéssel, az azonban biztos, hogy a tanulók és szüleik sokat veszítenek azzal, hogy a tanórák nem az iskolában zajlanak. Végig kell olvasni az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait. Az ajánlás természetszerűleg az, hogy a tanulók menjenek iskolába, ha biztosítani lehet számukra a biztonsági körülményeket. Tekintve azonban, hogy Romániában nagyon magas a fertőzöttségi arány, ezeket a körülményeket nem lehet megteremteni és biztosítani, emiatt, a gyerekek és családjaik védelmében, sajnos szükséges az online rendszerben zajló tanítás”.

Az államelnök szerint minél szigorúbban tartja be a lakosság a koronavírus terjedését fékezni hivatott intézkedéseket, a gyerekek annál hamarabb visszatérhetnek az iskolapadba.

“Elég egyszerű ez az egyenlet, egyszerű megérteni. Tudom, hogy nem mindig könnyű betartani, de – és ezt garantálom – megéri” – szögezte le Iohannis.

Az Államelnöki Hivatal, a kormány munkatársainak immunizálására az oltási kampány második szakaszában kerül sor

Az Államelnöki Hivatal, a kormány és más állami intézmények munkatársainak immunizálására a COVID-19 elleni oltási kampány második szakaszában kerül sor, és lehetséges, hogy tavasz végére már a lakosság egésze megkapja az első oltást, jelentette ki Klaus Iohannis.

“Elsőként az egészségügyi személyzet, a krónikus betegségekben szenvedő személyek kapják meg az oltást. Az Államelnöki Hivatal, kormány és más intézmények munkatársai csak a második lépésben következnek, és én úgy vélem, hogy az országos kampány jól fel van építve” – szögezte le Iohannis arra a kérdésre, hogy az országot vezető személyek is első körben részesülnek-e a vakcinában.

A Bukaresti Közegészségügyi Igazgatóságnak (DSP) a Nemzeti Arénában berendezett diszpécserszolgálatánál tett látogatásán az államfő kifejtette még, hogy civil és katonai orvosok is részt fognak az oltási kampányban.

Valószínűleg az oltási kampány gyakorlatba ültetésében is segítségül hívják az önkénteseket, mivel több ezer emberre lesz szükség, és az orvostanhallgatók képviselője már közölte, hogy csatlakozni fognak, mondta még Iohannis.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. november 30., 19:03
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Igen, otthon vannak. És még több időt fordítanak a munkájukra, mint eddig (bár eddig is gyakran dolgoztak legalább annyit otthon is, mint az iskolában: órára készüléssel, javítással, szemben azokkal, akik munkaidejük után azzal foglalkoznak, amivel szeretnének ). Amúgy ha online oktatás van, hol kellene lenniük?

 • User
  Dátum: 2020. november 30., 17:21
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Lényeg, hogy a tanárok otthon vannak…..
  És aki bejár iskolába, mert úgy akarja, esetleg nincs plusz 1 szobája, hogy ő is dolgozhasson?! Ezen gondolkodott kedves sz@rrágó?! Tanárok nélkül ilyen frusztrált emberkék rohangálnának körülöttünk!

 • User
  Dátum: 2020. december 1., 9:19
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ez a helyzet a tanàroknak is èp oly rossz, mint a kedves szülőknek ès gyerekeknek. Az egyetemeken egyetlen tanàrt sem az e fajta oktatàsra kèpeztek ki. Ìgy bàrmennyire is nem èrtnek egyet a szülők többsège, online tanìtani nehezebb, felkèszülèse több időt vesz igènybe, mint a hagyomànyos òràkra. Egy hetet bàrcsak kipròbàlhatna màs is…