Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes utalványokat juttatna a kormány a vállalatoknak a koronavírustesztek elvégzéséhez

Ingyenes utalványokat juttatna a kormány a vállalatoknak a koronavírustesztek elvégzéséhez Románia

Ingyenes utalványokat juttatna a kormány a vállalatoknak a koronavírustesztek elvégzéséhez. Az egészségügyi miniszter szerint ez segítene a gazdasági szereplőknek alkalmazkodni a Covid-igazolvány bevezetése kiváltotta új helyzethez, és elősegítené a járvány terjedésének fékezését.

[reklam

Az egészségügyi minisztérium hétfő esti közleményében rámutattak, Alexandru Rafila miniszter a nap folyamán megbeszélést folytatott az üzleti szféra képviselőivel egy esetleges újabb járványhullám megfékezésére irányuló közegészségügyi intézkedésekről.

A Covid-igazolvány bevezetéséről szóló jogszabálynak a romániai helyzethez kell igazodnia, és egyaránt figyelembe kell vennie a közegészségügyi érdekeket és a gazdaság megfelelő működésének szükségességét. Az ingyenes tesztelési utalványok biztosítása lehet az egyik megoldás a helyzetre – írták a közleményben.

A minisztérium szerint a Covid-igazolványt akkor vezetik be, ha három egymás utáni héten másfélszeres az esetszámok növekedése, illetve akkor mondanak le a használatáról, ha az esetszámok kitartóan csökkennek, és az összesített incidencia 1 alá esik vissza.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük