Hirdetés
Hirdetés

Igazságügyi miniszter: a SIIJ felszámolása nyomán megszünhet az MCV Romániával szemben

Igazságügyi miniszter: a SIIJ felszámolása nyomán megszünhet az MCV Romániával szemben Románia

Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy az igazságszolgáltatásban elkövetett esetleges bűncselekményeket kivizsgáló ügyészség (SIIJ) felszámolása után “természetes” lesz az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) megszüntetése.

Hirdetés
Hirdetés

“A SIIJ felszámolása a kormányprogram egyik fő célkitűzése, ugyanakkor az MCV-terv egyik célkitűzése is. A SIIJ felszámolása előreviheti Románia schengeni övezethez való csatlakozásának ügyét. Románia technikailag már 2020-tól készen áll a schengeni övezethez való csatlakozásra. A romániai cégeknek és állampolgároknak súlyos hátrányt jelent, hogy nincsenek a schengeni övezetben” – érvelt Predoiu a SIIJ felszámolásáról folyó vitán, amely a képviselőház jogi bizottságában zajlott csütörtökön.

Az igazságügyi miniszter azt mondta, a SIIJ felszámolásának “természetes” következménye lesz, hogy megszüntetik az MCV-t Romániával szemben. Ez további ok arra, hogy egy nappal se késleltessék a különleges ügyészség felszámolását előíró törvénytervezet parlamenti megvitatását – tette hozzá.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. február 17., 21:23
    ÉRTÉKELÉS: 1

    És akkor ki fogja számon kérni a bírák túlkapásait, esetleg korrupt döntéseit? Senki. Ez is a cél… Teljhatalom, egészen fentről kapott parancsok alapján. Pl. 3 évet adnak a migránsnak gyilkosságért, egész Európában És 5 évet kapsz te, ha ezt szóvá teszed. Na ezért kellett felszámolni, európai parancsra!