Felhívás!

Idén már biztosan nem lesz népszavazás a Büntetőügyesek nélküli közéletet kezdeményezésről

Idén már biztosan nem lesz népszavazás a Büntetőügyesek nélküli közéletet kezdeményezésről Románia

Kvórumhiány miatt nem ült össze a szenátus házbizottsága, amelynek összehívását csütörtök délre kérte a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

Radu Mihail, az USR szenátusi frakcióvezetője arról számolt be, hogy a gyűlésen csak a PSD-s Robert Cazanciuc, a szenátus ügyvivő elnöke, és a házbizottság titkára, George Dircă (USR) jelent meg.

A házbizottság összehívására vonatkozó kérelmet Radu Mihail nyújtotta be. Ebben az USR-nek az volt a kérése, hogy a szerdai plénum után, amely kvórumhiány miatt nem volt alkalmas törvények megszavazására, újabb plénumot hívjanak össze, amelyen az egyetlen napirendi pont a Büntetőügyesek nélküli közéletet elnevezésű alkotmánymódosító civil kezdeményezés megvitatása és megszavazása legyen.

“A PNL és a PSD bebizonyították, hogy nem támogatják a Büntetőügyesek nélküli közéletet indítványt. Egyértelmű, hogy új parlamentre van szükség, olyan emberekkel, akik valóban ki akarják iktatni a tolvajlást és a korrupciót a társadalomból” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Radu Mihail.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.