Felhívás!

Hogyan utazhatunk vonattal hétfőtől?

Hogyan utazhatunk vonattal hétfőtől? Románia

A Román Vasúttársaság (CFR) bejelentette, hogy június 1-jétől visszahelyezi forgalomba a felfüggesztett vonatokat, kivéve azokat, amelyek az ingázó diákok számára vannak. A védőmaszk viselete kötelező lesz az egész utazás során. A CFR a kártyával való fizetést ajánlja az ablakoknál történő jegyvásárlás esetében, és javasolja, hogy amennyiben lehetséges, online vásároljuk a jegyeket.

A CFR pénteken közölte, hogy folytatódik azon vonatok forgalomba helyezése, amelyek közlekedését ideiglenesen felfüggesztették a szükségállapot és a vészhelyzet idejére. A vonatok egy részét már a szükségállapot végén forgalomba helyezték, ez a folyamat június elsejétől tovább folytatódik.

A CFR azt javasolja az utasoknak, hogy a jegyet időben vásárolják meg, június 3-tól már nem csak 10 nappal, hanem akár 20 nappal az utazás előtt is lehetséges lesz. Továbbá ajánlják, hogy ha lehetséges, az utazni vágyók online vásárolják meg a jegyeket, hogy elkerüljék a torlódást a pénztáraknál/jegyirodákban, illetve csökkentsék a készpénz használatát.

A pénztárnál javasolt a bankkártyás illetve telefonon keresztül történő fizetés, ahol ez lehetséges. Ajánlják továbbá az utasoknak, hogy ne csak a csúcsidőben járó vonatokat válasszák, vegyék figyelembe, hogy a legtöbb intézmény bevezette a szakaszos munkakezdést.

Június 3-tól a CFR lehetővé teszi a családtagok, együtt élők vagy együtt dolgozók számára, hogy szomszédos helyeket foglaljanak a vonatokon. Azok a személyek azonban, akik nem tartoznak egyik fent említett kategóriába sem, egymástól távol eső üléseket foglalhatnak el.

Végül, felhívják a figyelmet, hogy a védőmaszk viselése kötelező az egész utazás során.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.