Hirdetés
Hirdetés

Hétszáz ellenőrzést végzett a rendőrség az illegális fakitermelés megelőzése érdekében

Hétszáz ellenőrzést végzett a rendőrség az illegális fakitermelés megelőzése érdekében Románia

Április 3-a és 9-e között 700 ellenőrzést végeztek országszerte az illegális fakivágások megelőzése érdekében és 106 ügyben indult bűnvádi nyomozás az erdészeti törvény megsértése miatt.

Hirdetés
Hirdetés

Az országos rendőr-főkapitányság tájékoztatása értelmében az ellenőrző akciók nyomán lefoglaltak csaknem 2000 köbméter fát és elkoboztak tíz láncfűrészt.

A kihágások miatt 207 esetben szabtak ki bírságot, összesen 420.300 lej értékben

A jelzett időszakban 18 hívás futott be a 112-es egységes hívószámra illegális faanyagszállítással kapcsolatban. Ezek közül négy esetben rendellenességeket észleltek a rendőrök az árut kísérő dokumentumok kapcsán.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 14., 20:13
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Hát sajnos ami a maksai faőrlőnél van az minden képzeletet felülmúl.Múlt héten este a vonattal utaztam haza, 34 !!! ( nem írtam el) utánfutós rönkszállítót számoltam meg a kapu előtt, bent már jópáran voltak, az a hatalmas fahalmaz azonban a szívemig hatolt, nem beszélve az égig érő korpahalmazról.Soha ennyi fát nem láttam egy helyen, szívszaggató látvány volt.Ezeket soha semmi és senki nem fogja tudni megállítani.Csúnyább mint egy katasztrófafilmben, mert annak vége lesz egyszer.Igaz ennek is és akkor mindnyájan részesei leszünk egy katasztrófafilmnek.

 • User
  Dátum: 2020. április 15., 9:10
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A kutya ugat ,a karavan halad!A napokba hallottam a hirt hogy ,egy honap alatt 11000[tizenegyezer]engedelyt irtak ala a miniszteriumba fakitermelesre!!! Akkor mirol beszelunk?Ha erdekuk lenne leallitani a fakitermelest 24 ora alatt megtudnak csinalni,ugy meglehetne szigoritani hogy nem mernenk az erdore nezni csak 1km-rol.