Felhívás!

Hétfőn döntenek arról, hogy bevezetnek-e újabb korlátozásokat a külföldről érkezőkkel szemben

Hétfőn döntenek arról, hogy bevezetnek-e újabb korlátozásokat a külföldről érkezőkkel szemben Románia

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság hétfői ülésén döntenek arról, hogy vezessenek-e be újabb korlátozásokat a magasabb fertőzöttségi szintű országokból érkezőkkel szemben – közölte szerda este Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő elmondta: az utóbbi időben nem aktualizálták a vonatkozó rendelkezéseket, mert arra számítottak, hogy az Európai Unióban egységes szabályokat vezetnek be.

“Ezek a korlátozások árnyaltabbak lesznek azok számára, akik legfeljebb három napig tartózkodnak Romániában. Nem lesz karanténkötelezettség, ha negatív koronavírusteszttel érkeznek, amely 48 órával az országba való belépés előtt készült. Három napnál hosszabb tartózkodás esetén két lehetőségük lesz – 14 napos karanténba vonulnak, és ha nem akarnak 14 napig karanténban maradni, akkor az ötödik nap után lehetőségük lesz elvégezni a tesztet, és ha a teszteredmény negatív, elhagyhatják a karantént” – magyarázta Orban.

Iohannis: szükség lehet bizonyos eljárások bevezetésére

Előfordulhat, hogy Romániának is be kelljen vezetnie “bizonyos eljárásokat” az országba való belépéskor, ahogyan azt más országok is tették a koronavírusos esetek számának növekedése miatt – jelentette ki szerda esti sajtóértekezletén Klaus Iohannis államfő.

Az államfő azt üzente a külföldön élő románoknak, illetve azoknak, akik Romániából külföldre utaznak, hogy “tájékozódjanak, ismerjék meg az eljárásokat, viselkedjenek felelősen, óvakodjanak ettől a kegyetlen betegségtől, és tartsák tiszteletben a hatóságok által bevezetett intézkedéseket”.

Hozzátette: “elővigyázatosan” kell megtervezni a téli ünnepeket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.