Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Havi 500 lejes életjáradékot kapnak a kommunizmus áldozatainak gyermekei

Havi 500 lejes életjáradékot kapnak a kommunizmus áldozatainak gyermekei Románia

Döntő házként egyöntetűen megszavazta szerdán a képviselőház azt a törvénytervezetet, miszerint a kommunista diktatúra éveiben politikai okok miatt életüket vesztett személyek gyermekei 500 lejes havi juttatásra jogosultak.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1990/118-as törvényt módosító és kiegészítő tervezet szerint az 1945. március 6-a után a kommunista állam elnyomó szerveivel folytatott küzdelemben vagy parasztfelkelésekben elhunytak gyermekei, a fogságban elhunytak vagy eltűntek gyermekei, a pszichiátriai kórházakba erőszakkal beutaltak és a deportáltak és kényszerlakhelyre hurcoltak gyermekei kaphatják meg az 500 lejes havi juttatást.

A képviselőház döntő házként szavazott a tervezetről.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. június 24., 21:53
  ÉRTÉKELÉS: 6

  89 előtt születetteknek akkor mind kellene járjon! Sokan lesznek a hamis papírokkal jelentkezők!!! A „forradalmárokkal” is így kezdték, most 1 városnyi ember abból él!!!

 • User
  Dátum: 2020. június 24., 23:56
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az a kerdes mikortol kezdik el folyositani nekik? Es mikepp? Mik a teendok az erre jogosultak reszerol.
  Jo lenne megszolaltatni az erdekkepviseletet!

 • User
  Dátum: 2020. július 28., 11:55
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Itt arrol van szó, hogy az Erdélyi részeken sokkal kevesebb a beteg mind az ország másik 2 részében. Tehát fertőzési zónákra kéne osztani a területeket és ahol ez magas, karantén zonákat létesiteni, ahogy volt a középkorban. se ki, se be !!! Egyetlen mód hogy végre megakadályozzuk a sok felelőtlen személy mozgását, amelyek a járványt terjesztik és nemsokára a félvilág bezárja a kapuit a román állampolgárok előtt – graf.von.neumarkt@gmail.com