Felhívás!

Havi 2000 lejes kockázati pótlék járhat a pedagógusoknak szükségállapot és veszélyhelyzet idején

Havi 2000 lejes kockázati pótlék járhat a pedagógusoknak szükségállapot és veszélyhelyzet idején Románia

A szenátus hétfőn első házként elfogadott egy jogszabályjavaslatot, amely előírja, hogy szükségállapot és veszélyhelyzet idején havi 2000 lejes kockázati pótlékot kapnak a pedagógusok és egyetemi tanárok, az oktatásban dolgozó kisegítő személyzet tagjai pedig 1500 lejes juttatásban részesülnek.

A törvényjavaslatot 85 támogató, 25 ellenszavazattal, 13 tartózkodás mellett szavazta meg a felsőház.

A tervezetet Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc és Radu Preda szociáldemokrata törvényhozók nyújtották be.

A kockázati pótlék a szükségállapot és a veszélyhelyzet teljes idejére járna a koronavírussal való megfertőződés kockázata miatt.

Az ügyben a képviselőház lesz a döntő fórum.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 22., 8:23
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Nem tudtam hogy online is terjed a virus akkor miért nem jár mindenkinek aki olyan helyen dolgozik pl ķorházi kisegitő karbantartó.bolti eladó és még sorolhatnám

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 22., 9:51
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Az a több tízezer kereskedelmi alkalmazott akik naponta több száz meg ezer embert szolgálnak ki mikor fog hasonló “ajándékot” kapni???

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 22., 11:42
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Azert ez egy kisse tulzas ha elmegyünk az üzletbe vasarolni pont ugy ki vagyunk teve a fertözes veszelyeinek de enni muszaly fökent ahol csalad van megse kap senki tamogatast.Honnan az a sok penz vagy a birsagokbol amit jogtalanul gyüjtöttek össze.Eleg szomoru.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 22., 11:10
  ÉRTÉKELÉS: 3

  És a gyerekek akik ugyanabban a légtérben vannak mivel különbek???? Ők is ugyanúgy kellene kapják ha egy demokratikus országban élünk!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 22., 12:30
  ÉRTÉKELÉS: 29

  Kedves kommentelők! Tanár vagyok, és a bejegyzésemmel akár magam és kollégáim ellen is beszélek. Nem veszitek észre, hogy ez csak politikai játék? Nem érdekli az ellenzéket a veszély, aminek a pedagógusok ki vannak téve. Ez csak arról szól, hogy a kormány ne tudja teljesíteni-egyezzünk meg, honnan annyi pénz??-, s ők meg a pedagógusi társadalom jótevőinek-ahogy a nyugdíjasokénak, meg mindenkinek, akiknek ígérgetnek- látszódjanak. Annyit elértek, hogy máris jönnek felénk a negatív viszonyulások. Határozottan kikérem a magam és a többi tanár, tanító nevében, hogy mi csak otthon ülünk, semmittevéssel. Iszonyatos egy képernyő felé beszélni, és az online térben aktív és passzív tanulókat tanítani próbálni. Elég nagy bajban van mindenki, nem kell a különböző társadalmi kategóriák egymás torkának essenek.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 23., 6:39
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ezek akik nem is igazan dolgoznak…. hat szuper!!!
  Jo h a tornatabarok is kapnak meg 1500 lejt laptop vasarlasra….
  A szukok meg fel eve tanitjak a gyerekeket csokkentett fizuval, a kirugast kockaztatva!!!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 23., 10:22
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Mas agazatban is ugyanugy terjedhet a virus pl:orvos,aszisztens,bolti elado,intezmenyek ahol ki-be jarnak a kliensek,szemelyszallitok,gyarak ahol tudjuk egyidoben tobben dolgoznak,….sorolhatnank.Talan nincs olyan terulet amely teljesen izolalt lenne a virus terjedesetol.Valoban kampanyfogas lenne???Ki tudja???

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 23., 13:45
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Minek kockazati penz !!! Elvegre az iskolakba ugyan azok a diakok jarnak mindig … vagyis idegen nemjar az uzletekbe mas megyebol, kulfoldrol stb jarnak ott van a kockazat !!!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 23., 20:32
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Elsősorban a nagy üzleti hálózatokban dolgozó elárusitoknak járna ahol naponta sok átutazo idegenek fordulnak meg és az itteni lakosok, faluról bejáró emberek.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 24., 22:49
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ugrassák össze az embereket!!!! “JÁRHAT” és JÁR közt nagy a különbség! Laptopra, irószerre, papírra,xeroxra stb nem kap pénzt az óvónő, tanár! Legtöbbjük nettó fizetése nem éri el a 3.000 lejt! Mit irigykednek?! Az egyetem kapuja tárva várja Önöket! Mit veszítenek?! Egyből lehet 30 gyerekük akiket okíthatnak!😆 Ha nem jön össze még mindig változtathatnak! Igérjenek és 4 évente politikusokká vedlődhetnek át! A választó polgár meg sem kérdezi, hogy tud-e helyesen írni, vagy a rokonyok hol melóznak, hogy lett politikus, vitéz vagy cégtulajdonos?! Hány komcsi besugó, generális(4osztályos) párttitkár volt a családjában?! Honnan származik a vagyona?! Kitől örökölte erdeit, földjeit?! Állami aparátus!😆😉😊

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 25., 11:11
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A szociàlis szfèràkban dolgozòk is vàrjàk….na csak vàrjàk… a beigèrt pènzt, amire màr rà is dolgoztak, kèt heteket töltöttek karantènban a munkahelyeiken!