Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hatékonyabb kormánystruktúrát képzel el a PNL

Hatékonyabb kormánystruktúrát képzel el a PNL Románia

Tizenhat miniszterből álló kormánystruktúrát szorgalmaz a Nemzeti Liberális Párt (PNL), amely a központi közigazgatás hatékonyabbá tétele érdekében csökkentené az ehhez tartozó ügynökségek és hivatalok számát is.

Ludovic Orban pártelnök a román közszolgálati televízió egyik vasárnapi műsorában azt mondta, szükség van a közigazgatás hatékonyságát növelő intézkedésekre. „Egyetlen európai országban sincs 28 miniszter, mint a jelenlegi kormányban. Az általunk elképzelt kormánystruktúra 16 miniszterből áll” – fogalmazott Orban, hozzátéve, hogy csökkenteni kellene a központi közigazgatáshoz tartozó ügynökségek, hatóságok, hivatalok számát, és a dekoncentrált szervek struktúráit is hatékonyabbá kellene tenni.

Hirdetés
Hirdetés

Orban szerint a PNL folytatná a közigazgatás digitalizációját célzó projekteket a közszolgáltatások javítása érdekében.

„Két éve, amióta a Szociáldemokrata Párt van hatalmon, egyetlen olyan nagyobb szabású szerződést sem kötöttek, amely informatizálásról, digitalizációról szólna, és javítana az állampolgároknak nyújtott szolgáltatásokon, márpedig a mi programunkban ezek alapvető dolgoknak számítanak” – nyomatékosította Ludovic Orban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük