Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hat év alatt 1229 napra utalta be szüleit a kórházba egy jászvásári orvos

Hat év alatt 1229 napra utalta be szüleit a kórházba egy jászvásári orvos Románia

Menesztették tisztségéből a iaşi-i Sfântul Spiridon kórház bőrgyógyászati osztályának vezetőjét, dr. Laura Gheucă Solovăstrut, miután kiderült, hogy az elmúlt hat év alatt összesen 1229 napra utalta be szüleit az egészségügyi intézménybe, ahol dolgozott.

Az ügyben indított belső vizsgálat során megállapították, hogy az osztályvezető orvos édesapját, Nicolae Solovăstrut 2016 és 2022 között húsz alkalommal utalta be a kórházba 15 és 85 nap közötti időszakokra, összesen 927 napra. Ugyanebben a periódusban Rodica Solovăstrunak 12 beutalása volt 3 és 47 nap közötti időszakokra, amelyek 302 napot összesítettek.

Az egészségügyi intézmény menedzsere, dr. Daniel Vasile Timofte egy sajtóközleményben rámutatott, a két pácienst a legtöbb esetben élelmiszerek vagy gyulladáscsökkentők által előidézett akut vagy krónikussá vált csalánkiütés diagnózisával utalták be a kórházba, de nem végeztek náluk sem allergia-, sem más specifikus vizsgálatot. Ugyanakkor ez a diagnózis nem indokolja a hosszan tartó és ismétlődő kórházi kezelést – magyarázta a menedzser. A férfi páciensnek több más betegsége is volt, amelyek palliatív vagy geriátriai ellátást igényeltek volna – tette hozzá.

A kórház igazgatója bejelentette, hogy a belső vizsgálat nyomán dr. Laura Gheucă Solovăstrut leváltották az osztályvezető orvosi tisztségből. Ugyanakkor pénzügyi-számviteli szempontból is megvizsgálják az esetet, és amennyiben megállapítják, hogy anyagi kár keletkezett, megteszik a szükséges jogi lépéseket. Emellett bevezetnek egy riasztórendszert a hosszan tartó kórházi kezelések kiszűrésére és jelentésére, és havi rendszerességgel kielemzik majd ezeket az eseteket – tette hozzá a menedzser.

forrás: Agerpres

fotó: știrileprotv.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 7., 15:54
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Na és!!! Legalább törődött a szüleivel! Más rájuk sem néz!!!! 6évből 1000 napot nem szorúltak kórházi kezelésre! Az orvos hozzátartozói betegek sem lehetnek?! Az én apámat semmi magyarázat nélkül kiutalták, hordágyon hazaküldték! Pár nap múlva újból rosszul lett és akkor közölték,hogy tartsuk otthon, mert nincs sok hátra! Ilyen világban tengődünk!!!!

  • User
   Dátum: 2022. november 7., 16:17
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Mi van???? Na és???? Azt az 1000 napot a mi adónkból fizették. Mindenki egészségügyi hozzájárulásából-. Nem a saját pénznén tartotta a kórházban. Megáll az ember esze, hogy még ezt is van akik helyeslik.

 • User
  Dátum: 2022. november 8., 5:11
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Na es? A korhaz nem hotel,nem panzio es nem oregotthon.Ezt fel kene fogni vegre.Ha az atlagember szuleirol lenne szo,max 5 nap a korhazi kezeles,utana mars haza!De sokan meg azt hiszik,hogy torodesnek minosul az,ha mamat,papot bepakoljuk a korhazba es hetente egyszer viszunk egy uveg kompotot….s elsirjuk hogy nincs idonk otthon vigyazni rajuk.