Felhívás!

Hat és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Darius Vâlcovot

Hat és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Darius Vâlcovot Románia

Vesztegetés elfogadása miatt hat és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte kedden a Dolj megyei törvényszék Darius Vâlcovot, Slatina volt polgármesterét.

A törvényszék közleménye szerint az ítélet nem jogerős.

Végleg lezárult a SRI és a főügyészség közti megállapodás közzététele miatt Vâlcov ellen folyó nyomozás

A bukaresti ítélőtábla kedden megerősítette, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) lezárta a nyomozást abban az ügyben, amelyben Darius Vâlcovot a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és az ügyészség közti titkos együttműködési megállapodás nyilvánosságra hozatala miatt vizsgálták ki.

A DIICOT február végén döntött úgy, hogy lezárja a büntetőjogi kivizsgálást abban az ügyben, amelyet Darius Vâlcov volt miniszterelnöki tanácsadó ellen indított a Román Hírszerző Szolgálat és a főügyészség közötti együttműködési megállapodás nyilvánosságra hozatala miatt.

Az ítélőtábla most megerősítette a DIICOT döntését. A döntés jogerős.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) tavaly májusban indított bűnvádi eljárást Darius Vâlcov ellen, aki 2018 augusztusában közzétett a Facebookon egy, a SRI és a főügyészség között 2016 decemberében köttetett együttműködési megállapodást, amelynek titkos jellege volt.

A DIICOT szerint a dokumentum közzétételével Viorica Dăncilă miniszterelnök tanácsadója államtitkot árult el, veszélyeztetve ezáltal a nemzetbiztonságot. Az ügyben tavaly februárban indult eljárás.

A főügyészség két együttműködési megállapodást kötött 2016. december 8-án a SRI-vel. Az egyik egyezmény nem volt titkos, a másik államtitoknak minősült. Titkosságának feloldását 2018. március 22-én indítványozta a főügyészség.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.