Felhívás!

Halad a brassói reptér építése

Halad a brassói reptér építése Románia

Felkereste az épülő brassói repteret a népszerű George Buhnici vlogger. A repülőtér építése jó ütemben halad, a terminál már szépen körvonalazódik.

Látványos képekkel mutatta be a casebune.ro csapata azt, hogy miként halad a vidombáki repülőtér építése. A műsort a volt rádiós és tévés szakember, George Buhnici vezeti, aki Adrian-Ioan Veștea, Brassó Megye Tanácsa elnökének társaságában tekintette meg az épülő terminált. A műsorban a gazdasági mutatók mellett szó esett arról is, hogy a brassóiak jó partnernek tartják a szomszédos háromszékieket, akikkel más közös projektjeik is vannak.

Adrian-Ioan Veștea kifejtette: nem csak Kovászna, hanem Hargita megyének is érdeke az épülő reptér, ami minden nehézségek ellenére még idén 90 százalékban elkészülhet. Az elnök említést tett arról a gyorsforgalmi útról is, ami Sepsiszentgyörgyöt fogja összekötni Brassóval, így valóban karnyújtásnyira fog esni az új létesítmény.

A szomszédos megye önkormányzatának vezetője szerint a terminál építésével 16 nappal előre járnak a tervezetthez képest, így az épület még idén elkészülhet, és valamikor jövő év közepén fogadhatják az első gépeket. A brassói politikus azt is szóvá tette, hogy Brassó és környéke az ország régióitól el van szigetelve, ugyanis nincs autópálya-összeköttetés Erdély többi részével. Ezt a hiányosságot is orvosolni fogja a repülőtér, amely egyébként Boeing 737-es gépek fogadására is alkalmas lesz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások