Felhívás!

Gheorghiţă: 299 oltási központban folyik az immunizálás az oltási kampány második szakaszában

Gheorghiţă: 299 oltási központban folyik az immunizálás az oltási kampány második szakaszában Románia

299 oltási központban folyik az immunizálás az oltási kampány második szakaszában, ez összesen 487 oltási pontot jelent – közölte kedden Dr. Valeriu Gheorghiţă, a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője.

Hozzátette: január 15-e után 340.573 személyt programoztak be oltásra, ennek 16 százalékát telefonon, 12 százalékát a családorvosok révén, 44 százaléka egyénileg vagy hozzátartozóján keresztül kért időpontot, a jelentkezők 28 százalékának a programálásáról a munkáltató gondoskodott.

Eddig több mint 230 ezer személyt oltottak be

Eddig 233.239 személy kapta meg az oltás első dózisát, 1951-en vannak azok, akik már a másodikon is túl vannak – számolt be Gheorghiţă.

Hozzátette: összesen 809 esetben regisztráltak kisebb mellékhatásokat, egyetlen súlyos eset sem fordult elő.

Az ezredes elmondta: ahogy mind nagyobb mennyiségű oltóanyag érkezik az országba, úgy mind több oltóközpontot nyitnak meg.

A CNCAV elnöke szerint 268.882 dózis vakcina van raktáron, ezeket a programálásnak megfelelően osztják szét az oltóközpontok között.

Számítása szerint az oltás első szakaszában oltásra jogosultak közül több mint 196 ezren (nagyjából 75 százalékuk) megkapta a védőoltást.

A számítógépes platform más feladatok ellátásra is alkalmazható a jövőben

Az oltáskampányban való programálást szolgáló számítógépes platform más feladatok ellátásra is alkalmazható a jövőben – közölte Valeriu Gheorghiţă.

Az ezredes szerint, ha lejár a koronavírus elleni kampány, más oltásokkal kapcsolatos nyilvántartásra is fel lehetne használni a platformot.

Az orvos elismerte: voltak fennakadások a platform működésében, de megjegyezte: ilyenek máshol is, többek között Németországban is előfordultak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.