Felhívás!

Fúzióra lépett a Pro Románia és az ALDE

Fúzióra lépett a Pro Románia és az ALDE Románia

Széles többséggel megszavazta vasárnap a Pro Románia és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) közös kongresszusa a két alakulat fúzióját. Az új párt neve Szociál-liberális Pro Románia.

A koronavírus-járvány miatt online zajlott kongresszuson a küldöttek elfogadták Călin Popescu-Tăriceanu arra vonatkozó javaslatát is, hogy Victor Pontát nevesítse az alakulat miniszterelnök-jelöltnek.

Tăriceanu szerint az új párt a “román állampolgárok jogainak és szabadságainak a védelmezője” lesz, harcolni fog “a megszerzett gazdasági jogokért”, szorgalmazza az iskolák újbóli megnyitását és a gazdasági tevékenységek beindítását, mert “nincs más út a járvány legyőzésére”.

Victor Ponta szerint az új alakulat nem fog szövetkezni sem a Szociáldemokrata Párttal (PSD), sem a Nemzeti Liberális Párttal (PNL), sem a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR), amelyet a “legrombolóbb” politikai erőnek tart.

Ponta úgy véli, az ALDE és a Pro Románia fúziójával létrejött új párt jobb eredményt fog elérni a december 6-án esedékes parlamenti választáson, mint amilyent a két alakulat által támogatott Mircea Diaconu jegyzett a 2019-es államfőválasztáson.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások