Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Füstben fuldokoltak egy Bukarestből indult repülőgép utasai

Füstben fuldokoltak egy Bukarestből indult repülőgép utasai Románia

Valódi rémálommá változott a Londonba tervezett repülőút egy Bukarestből induló Ryanair repülőgép utasainak. Eleve csaknem három órás késéssel indultak a bukaresti mostoha időjárás miatt, amikor – alig pár perccel a felszállás után – sűrű füst öntötte el az utasteret.

Hirdetés
Hirdetés

A világhálóra felkerült felvételen az utasok imádkoznak, sikoltoznak, egy gyerek azt kiáltja az anyukájának, hogy meg fognak halni.

Óriási volt a pánik, a pilóta vészhelyzetet hirdetett a toronynak, amit aztán visszavontak. Végül a pilóta és a személyzet megnyugtatta a gépen ülőket, és miután egy órát köröztek a főváros fölött, hogy elégessék az üzemanyagot, helyi idő szerint délben a repülő sikeresen leszállt Bukarestben.

A gépen 169 személy utazott, senki sem sérült meg.

A Ryanair tájékoztatása szerint a jégtelenítő folyadék a földi személyzet óvatlansága miatt a szellőztető rendszerbe kerülhetett, ez okozhatta a füstöt.

(Digi24/Magyar Hang)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. január 23., 19:27
   ÉRTÉKELÉS: 2

   El van tévedve. Az európai társaságok kb. egyformán biztonságosak, szigorú szabály van a gépek karbantartására. Ráadásul a fapados társaságok gépparkja legtöbbször fiatalabb, mint a nagy társaságoké. Az olcsó jegy (ami csak bizonyos esetekben olcsó) nem a karbantartás elhanyagolásából adódik. Spórolnak sok mindenen, pontosabban „megadóznak” minden hibát amit az utas véthet, mindenért kell fizetni, maximálisan kihasználják az alkalmazottakat és a gépeket. A fenti esetet a légi közlekedési hatóságok (román, ír, amerikai, mindegyik amelyiknek köze van a géphez) ki fogják vizsgálni, majd akkor derül ki, hogy pontosan mi okozta a jelenséget.