Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Franciaországba látogat Ludovic Orban kormányfő

Franciaországba látogat Ludovic Orban kormányfő Románia

Hétfőn és kedden Franciaországban tartózkodik hivatalos látogatáson Ludovic Orban miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

Ludovic Orban francia hivatali kollégájával, Jean Castex-szel folytat megbeszélést látogatása során.

A román kormányfőt Bogdan Aurescu külügyminiszter, Virgil Popescu gazdasági miniszter, Nicolae Ciucă védelmi miniszter és Adrian Oros mezőgazdasági miniszter is elkíséri.

Hétfőn kétoldalú megállapodást ír alá a két kormányfő, majd közös sajtótájékoztatót tartanak a Hotel de Matignon-ban. Szintén hétfőn a Republikánus Párt elnökével, Christian Jacobbal is találkozik a román miniszterelnök.

A látogatás során Orban a francia politikai és üzleti élet több jelentős képviselőjével, valamint a Franciaországban élő román közösség néhány tagjával is megbeszélést folytat majd.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 26., 12:39
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Vajon mit akarnak még a franciák megvenni jó olcsón és mit akarnak eladni jó drágán…az arab világ felhívásra nem akar vásárolni francia termékeket….libamájat ,parfümöket ,gyémánt ékszereket,márkás órákat,Channel és Dior divatárukat stb.Olajmágnás emirek ,hercegek,a szaudi királyi ház…Erdogan bojkottot hírdetett a francia termékek ellen…nem luxuscikkek…sajt,kozmetikai cikkek.Töröko.,Jordánia ,Kuwait,Irán,Szaúd-Arábia gazdagjai nem fognak Párizsba repülni,hogy ott vásároljanak luxuscikkeket.

  • User
   Dátum: 2020. október 26., 17:46
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Hmm…libamáj…mit is csináltak/csinálnak a franciák?jó olcsón megveszik a libamájat főleg Magyarországról ,Lengyelországból ,Bulgáriából ,vámmentesen beviszik Fr .o.ba ott feldolgozzák ,adnak hozzá egy kevéske szarvasgombát és füszereket és máris készen van a ORIGINAL ,MADE IN FRANCE híres pèrigordi libamájpástétom amit horribilis összegért árulnak,exportálnak.

 • User
  Dátum: 2020. október 26., 13:15
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Érdekes lesz ez a találkozás…Vajon L Orban cel Bun megkérdezi-e Macront ,hogy akkor miért is Marokkóban gyártják majd az anyai!ősei nevét viselő ország márkanevű autók ezy részét,pontosabban a kedvelt Dacia Sanderot?

 • User
  Dátum: 2020. október 26., 21:48
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Majd a franciák leállítják a kőolajexportot Kuvait felé,az atombombához való alkatrészeket Irán felé,a Renault gyárat kivonják Törökországból,sajtot sem adnak nekik…es hogy el ne felejtsem ha Egyiptomnak is eszébe jutna a bojkott ,akkor leállítják a homok exportálását ,így a tevéket meg kell majd patkolni.A viccet félretéve kirajzolódni látszik egy gazdasági háború ,ami nem csak Ftanciaorszaág ,hanem az EU és az arab világ között fog lezajlani.Talán így mi is megszabadulunk az agyonmérgezett török,marokkói és egyiptomi zöldség és gyümölcsökből./azokra vonatkozik akik megveszik…a holland meg spanyol sem sokkal jobb!/.A piacokon már bekeverik ezeket a hazai árú közé(paradicsom,narancs,citrom ,egyiptomi pityóka!stb.

 • User
  Dátum: 2020. október 27., 13:22
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Bocsánat ,de látom nem volt egyértelmű a beirásom…természetesen ?hogy a törökországi citrusféléket nem lehet,bekeverni ,hazaiak ‘közé …úgy kell érteni hogy más országokból importált árú közé…Spanyolo.,Olaszország,Görögország…