Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Források: a PNL egyesülni készül Traian Băsescu pártjával

Források: a PNL egyesülni készül Traian Băsescu pártjával Románia

Politikai források szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetősége megszavazta, hogy a párt beolvadás útján egyesüljön a Traian Băsescu volt államfő által létrehozott Népi Mozgalom Párttal (PMP).

Hirdetés
Hirdetés

A liberálisok végrehajtó bizottsága megszavazta a PMP-vel való egyesülésről egyeztető tárgyalócsoportot is – nyilatkozták politikai források a Digi24-nek.

A PMP vezetősége szombaton dönt arról, hogy egyesül-e a PNL-vel, miután felkérést kapta erre vonatkozóan a liberálisoktól – közölték a források.

Ezzel szemben, a PMP Facebook-oldalán megjelent egy nyilatkozat Cristian Diaconescu pártelnök részéről, amelyben tagadja a PNL-vel való egyesülésről szóló információkat.

“Cristian Diaconescu PMP-elnök egyértelműen kijelentette, hogy «a nyilvánosságban megjelent hírek, amelyek szerint a PMP döntést hozott volna a PNL-vel való egyesüléssel kapcsolatban, hamisak»” – áll a bejegyzésben.

A PNL tagjai közé tartozik a PDL több korábbi vezetője, köztük Vasile Blaga és Emil Boc, akikkel Traian Băsescu összeveszett azt a kongresszust követően, amelyen Elena Udrea elvesztette a pártelnöki választást.

A Népi Mozgalom Pártnak mintegy 2250 helyi választottja van. A legutóbbi választásokon nem érték el az 5 százalékos küszöböt, így nem jutottak be a parlamentbe.

Cîţu: csak tárgyalunk a fúzióról, döntés még nincs

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint “csak tárgyalnak” a Népi Mozgalom Párttal (PNL) az esetleges fúzióról, döntés még nem született erről.

Florin Cîţut a parlamentben kérdezték az újságírók a két párt egyesüléséről. Arra a felvetésre, hogy a PMP elnöke, Cristian Diaconescu cáfolta a fúzióról szóló sajtóértesüléseket, a PNL elnöke kijelentette: “Nagyszerű. Akkor ez van.”

(Digi24/Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások