Felhívás!

Forgatókönyv a tanévkezdésre: csak a diákok egyharmada menne egyszerre iskolába

Forgatókönyv a tanévkezdésre: csak a diákok egyharmada menne egyszerre iskolába Románia

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter a Digi24 hírtelevízióban elmondta, jelen pillanatban nem gondolja úgy, hogy szükséges lenne a tanévkezdés elhalasztása. A tárcavezető szerint a hatóságok több forgatókönyvet dolgoztak ki az oktatás megkezdésére.

“Jelen pillanatban nem látok olyan okot, ami miatt ne tudnánk megrendezni a választásokat, illetve, ami miatt ne tudna elkezdődni az iskola. Elővigyázatossággal, de el fog kezdődni az oktatás, és a választások is le fognak zajlani” – mondta Tătaru.

“Van forgatókönyvünk arra az esetre is, ha gyorsulna az esetszám növekedése, de arra is, ha normalizálódik a helyzet, amennyiben betartjuk a szabályokat és két-három héten belül csökkenni kezd az esetek száma. Például csak a diákok egyharmada menne iskolába, a többiek otthon, online fognak tanulni, majd cserélnek” – közölte a miniszter.

A helyhatósági választásokkal kapcsolatban a hatóságok két napos szavazásban is gondolkodnak, hogy kisebb legyen a forgalom a szavazókörzetekben, de jelen pillanatban azzal számolnak, hogy szeptember 27-én tartják meg a választásokat, az elővigyázatossági szabályok betartásával, illetve fizikai távolságtartással.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.