Hirdetés
Hirdetés

Fontos lépés a Marosvásárhely-Iași autópálya megépítése érdekében

Fontos lépés a Marosvásárhely-Iași autópálya megépítése érdekében Románia

Cikkelyenként elfogadta hétfőn a képviselőház a Marosvásárhely – Iaşi autópálya megépítését lehetővé tevő törvénytervezetet. A végső szavazás szerdára várható ez ügyben.

A javaslatot a Népi Mozgalom Párt (PMP) nyújtotta be, és minden politikai párt képviselői támogatták aláírásukkal. A tervezet értelmében az Egyesülés nevet viselő sztráda (Autostrada Unirii) Románia és a Moldovai Köztársaság határán kezdődik majd, egy, a Prut folyón átívelő híddal. Az autópálya a Brassó-Bors közötti A3-as sztrádához vezető bekötőútba torkollik majd Marosvásárhely közelében.

A projektet az állam finanszírozza a szállításügyi minisztérium révén, valamint vissza nem térítendő európai uniós alapokból, és/vagy a köz- és magánszféra együttműködése által – olvasható a projektben.

A törvény hatályba lépése után legkésőbb 30 nappal a szállításügyi tárcának be kell indítania a beruházáshoz szükséges eljárást.

A tervezetet már elfogadta a szenátus, a képviselőház a döntő kamara a kérdésben. A végső szavazásra várhatóan szerdán kerül sor.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük