Felhívás!

Fifor: többezer család jövedelme kizárólag az államfő kénye-kedvétől függ

Fifor: többezer család jövedelme kizárólag az államfő kénye-kedvétől függ Románia

Többezer család jövedelme kizárólag Klaus Johannis államfő kénye-kedvétől függ – jelentette ki szerdán Mihai Fifor. A Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára szerint azokban a minisztériumokban, illetve az ezek alá rendelt intézményekben, amelyek ügyvezetőinek kinevezését megtagadta az államfő, nem lehet kiadni a béreket.

Bár az államfő “várhatóan a PSD-re próbálja majd hárítani a felelősséget”, tudni kell, hogy bármit tett volna a miniszterelnök, bármilyen eredménnyel járna egy bizalmi szavazás, vagy bizalmatlansági indítvány, az új miniszterek beiktatásig valakinek alá kellene írnia a bérek kifizetését lehetővé tevő dokumentumokat – írta szerdai Facebook-bejegyzésében Fifor.

A Liberálisok és Demokraták Szövetségéhez (ALDE) tartozó minisztériumok körülbelül tízezer alkalmazottja nem kapott fizetést, mivel a távozó miniszterek senkit sem hatalmaztak fel arra, hogy aláírják a bérlistákat – közölte kedden az Agerpres hírügynökséggel Vasile Marica, a közszféra alkalmazottait tömörítő Sed Lex szakszervezeti szövetség elnöke.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.