Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ferenc pápa öt lélegeztetőgépet adományozott a suceavai kórháznak

Ferenc pápa öt lélegeztetőgépet adományozott a suceavai kórháznak Románia

Ferenc pápa öt lélegeztetőgépet adományozott a romániai koronavírusos betegek ápolására – közölte a Facebookon a bukaresti római katolikus érsekség szóvivője, Francisc Doboş.

Hirdetés
Hirdetés

Az érseki szóvivő a www.vaticannews.va/ro oldalt idézi, amely arról számol be, hogy Ferenc pápa imádkozik a COVID-19-ben szenvedő romániai betegekért, hozzátartozóikért és a járvánnyal küzdelmet folytató egészségügyi személyzetért.

Névnapja alkalmából (a pápa polgári neve Jorge Mario Bergoglio, a Jorge a román Gheorghe, a magyar György megfelelője, napját április 23-24-én ünneplik – szerk. megj.) a szentatya egészségügyi felszereléseket, többek közt öt lélegeztetőgépet ajándékozott több kórháznak Olaszországban, Spanyolországban és Romániában. Romániában a koronavírus-fertőzés gócpontjának számító Suceava egészségügyi intézménye kapta meg a pápa adományait.

A romániai betegek ellátására az öt lélegeztetőgépen kívül kétszáz védőruhát, 900 FFP2-es maszkot és 5000 szájmaszkot is tartalmaz a Vatikánból érkező adománycsomag.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások