Felhívás!

Félreállítaná a kormányt

Félreállítaná a kormányt Románia

Nyílt levélben kéri a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezetőségét, fogjanak össze, és közösen nyújtsanak be bizalmatlansági indítványt a kormány ellen, írja az Agerpres.

Eugen Tomac a Facebookon is közzétett nyílt levelében rámutat, „az augusztus 10-i bányászjárás”, illetve az afrikai sertéspestis okozta válság „katasztrofális kezelése” elegendő ok arra, hogy kezdeményezzék „a leggyengébb miniszterekből álló kormány” félreállítását. A PMP elnöke nyílt levelében hangsúlyozza, alakulata már megfogalmazott és nyilvánosságra is hozott egy bizalmatlansági indítványt, amelyet azonban sem a PNL, sem az USR nem írt alá, noha a Népi Mozgalom Párt – állítja Tomac – az elmúlt két évben fenntartások nélkül támogatta az ellenzék minden kezdeményezését.

„Felhívást intézek önökhöz, fogjunk össze és nyújtsunk be együtt, a teljes ellenzék nevében egy bizalmatlansági indítványt a kormány ellen, amelyet olyan ember vezet, akinek egyetlen terve van: mindent tönkretenni saját szabadulása érdekében. Most van a legmegfelelőbb pillanat. Holnap már késő lesz. Romániának más kormányra van szüksége. A román emberek tetteket akarnak, nem magyarázkodást!” – fogalmaz Tomac.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.