Felhívás!

Felolvasták a parlamentben az ellenzék bizalmatlansági indítványát

Felolvasták a parlamentben az ellenzék bizalmatlansági indítványát Románia

Felolvasták hétfőn a parlament plénumában a kormány megbuktatását célzó, a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt. Az “Elég volt! A Dragnea-Dăncilă-kormány Románia szégyene!” címet viselő dokumentumot, amelyet 163 törvényhozó látott el kézjegyével, Pavel Popescu liberális képviselő olvasta fel és csütörtökön tárgyalja a parlament.

“Még ma mennie kell a bűnöző Dragnea bábkormányának. Ez nem az ellenzék kérése, hanem országos vészhelyzet” – fogalmaz az dokumentum. A bizalmatlansági indítvány szerint “az ország élére került bűnözőcsoport szétveri a jogállamot, felrobbantja a politikai és gazdasági stabilitást”, és azok, akik ismét megpróbálják “megmenteni” Dragneát – és itt a Szociáldemokrata Pártot (PSD), a Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) és az RMDSZ-t sorolják fel lehetséges pártolókként – “történelmi felelősséget vesznek a vállukra” – írja az indítvány.

A kezdeményezők személyesen Viorica Dăncilához fordulnak, mert – mint mondják – az általa vezetett kabinet “a 2018-2020-as kormányprogramot 2021 utánra tolta ki”, hiszen minden fontos beruházás – autópálya, vasút, regionális kórházak építése – csak 2021 után kezdődik.

Az ellenzék “az igazságszolgáltatás megkínzásával” vádolja a kormányt, amely – állítják – úgy módosítja a törvények szövegét, hogy “törölje el Dragnea bűntetteit”.

Az aláírók felszólítják a parlamenti képviselőket, hogy írják alá a dokumentumot, mert ebben az esetben ‘Románia érdekében cselekszenek’, és bebizonyítják, hogy egy olyan kormányt akarnak, ‘amellyel nem szégyenkezünk, és az ország gazdasága elkerülheti az előrelátható összeomlást’.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.