Felhívás!

Felmérés: megugrott a PNL támogatottsága, az USR folytatja a lejtmenetet

Felmérés: megugrott a PNL támogatottsága, az USR folytatja a lejtmenetet Románia

Magabiztosan nyerne a Nemzeti Liberális Párt (PNL), ha most vasárnap tartanák a parlamenti választásokat – derül ki az IMAS közvélemény-kutató vasárnap közzétett felméréséből.

Az Europa FM megrendelésére készült felmérés szerint novemberben a PNL támogattsága elérte a 39 százalékot, amely jelentés növekedést jelent az októberben mért 29,6 százalékhoz képest.

A második helyen továbbra is a Szociáldemokrata Párt (PSD) áll 21,3 százalékkal, támogatottságuk megegyezik az egy hónappal korábbival.

Csökkent ugyanakkor a Mentsük meg Romániát Szövetség (USR) népszerűsége, az október 16,4 százalékot után, novemberben már csak 12 százalékra becsülik a támogatottságukat.

Csökkenést regisztráltak a kisebb parlamenti pártok is, a Pro Romániára a válaszadók 6,4 százaléka szavazna, a Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) 3,3 százalék támogatja. A PLUS-ra 5,6 százalék szavazna, a Népi Mozgalom Párt (PMP) szavazótábora 2,9 százalékos.

A felmérés szerint a Románia Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 4,2 százalékkal nem érné el a parlamentbe való bejutáshoz szüksége 5 százalékot.

A felmérés november 11-27 között készült 1011 személy telefonos megkérdezésével. A hibahatár +/- 3%.

(Europa FM)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.