Felhívás!

Felmérés: Klaus Johannis és Mircea Diaconu juthat az elnökválasztás második fordulójába

Felmérés: Klaus Johannis és Mircea Diaconu juthat az elnökválasztás második fordulójába Románia

Klaus Johannis hivatalban levő államfő és Mircea Diaconu független jelölt kaphatja a legtöbb szavazatot a jövő hétvégén sorra kerülő államelnök-választás első fordulójában – derül ki az IMAS közvéleménykutató friss felméréséből.

Az Eurpa FM megrendelésére készült felmérés eredményei szerint a legtöbb szavazatot magasan Klaus Johannis hivatalban levő államfő kapná (45,7%), a második helyet pedig Mircea Diaconu, az ALDE és a Pro Románia támogatását élvező független jelölt szerezné meg (16,7%). Viorica Dăncilă ügyvivő miniszterelnök a szavazatok 15,1 százalékára számíthat, míg a Mentsétek meg Romániát Szövetség jelöltje, Dan Barna 12,6 százalékot szerezne. Theodor Paleologut, a Népi Mozgalom Párt jelöltje 6,9 százalék választaná meg, míg Kelemen Hunor RMDSZ-elnök 2,9 százalékos támogatásnak örvend.

A pártok közül a PNL örvend a legnagyobb népszerűségnek 29,6 százalékkal, második a PSD 21,2 százalékkal, a harmadik helyen pedig az USR áll 16,4 százalékkal. A további sorrend: Pro Románia: 10,7%, RMDSZ 5,5%, PLUS 4,5%, ALDE 4,3%, PMP 3,4%. A válaszadók 4,4% százaléka más pártra szavazna.

A felmérés 2019. október 8-28. között készült 1010 nagykorú személy telefonos megkérdezésével. A hibahatár +/- 3,1%.

(Europa FM)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások