Felhívás!

Felmérés: Johannisban, Fireában és Pontában bíznak a legjobban a románok

Felmérés: Johannisban, Fireában és Pontában bíznak a legjobban a románok Románia

Klaus Johannisban, Gabriela Fireában és Victor Pontában bíznak a legjobban a románok – derül ki abból a felmérésből, amelyet a Konrad Adenauer Alapítvány megrendelésére január 21-e és február 5-e között készített az INSCOP piackutató intézet.

“Klaus Johannisban a megkérdezettek 39,5%-a megbízik, vagy nagyon megbízik, ez csaknem 5%-os növekedést jelent 2018 novemberéhez képest. A második helyet Gabriela Firea bukaresti főpolgármester foglalja el 23,9%-os népszerűségi indexszel, (tavaly novemberben 26,2%-on állt). A harmadik helyre, 23,7%-kal Victor Ponta (+2,5% tavaly novemberhez képest) jött fel” – derül ki a közleményből.

Őket Dacian Cioloş volt miniszterelnök követi 22,5%-kal, majd alig egytizeddel lemaradva, Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke következik 22,4%-kal (+0,5%).

A további sorrend Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke 16,1%,-kal (+1,6%), Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke 12,6%-kal (+1%), Dan Barna, az Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke 10,7%-kal (+ 3,7%), és Traian Băsescu, volt államfő 10%-kal (+ 1,7%).

Viorica Dăncilă kormányfő 9,5%-ra esett vissza (-1,3%), őt Ion Iliescu 8,8%-kal (-1,2%), Kelemen Hunor 7,6%-kal (+3,1%) és Eugen Tomac 6,4%-kal (+1%) követi.

A felmérés egy 1.080 személyből álló reprezentatív mintán készült, hibahatár 3%.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 14., 8:17
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A romanok vagy mind hulyek,vagy mind manipulalva vannak. Ha ez a felmeres igaz,akkor a romanok ismet ossze-vissza fognak szavazni.Mert kerdem en,hogy lehet bizni Johannisba es Gabriela Fireaba majdnem ugyanannyi szazalekban,mikor e ket szemely teljesen ellentetes polust kepvisel?! Ezen a listan Ion Iliescu kivetelevel a tobbiek mind valamelyik szabadkomuves paholy tagjai. Ugy latszik,hogy a roman allampolgarok (ebbe beleertve a romaniai magyar kissebbseget is!) esze soha nem fog megjonni ! Ne feledjetek:”Ki milyen viragot szakit olyat szagol!” Ezek szerint itt valtozni semmi nem fog.