Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felmérés: erősödött a PNL, csökkent az AUR támogatottsága

Felmérés: erősödött a PNL, csökkent az AUR támogatottsága Románia

A CURS közvéleménykutató-intézet által végzett legfrissebb felmérés azt mutatja, hogy az ellenzéki pártok, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) egyre inkább teret veszítenek, miközben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) növelni tudta a támogatottságát.

Hirdetés
Hirdetés

A márciusi felméréshez képest a PNL három százalékpontot javított és elérte a 23%-ot. Eközben csökkent az ellenzéki USR és AUR pártok támogatottsága, előbbire 9%, utóbbira 10% szavazna, ha jövő vasárnap lennének a parlamenti választások.

A legnépszerűbb politikai párt továbbra is a PSD, amelyet a választópolgárok 35 százaléka támogat. A második helyen a PNL áll 23%-kal, amelyet a két fenntebb említett ellenzéki párt követ. Érdekesség, hogy a felmérés alapján ismét bejutna a parlamentbe a Népi Mozgalom Párt (PMP), amelyet a választók 6 százaléka támogat, míg a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ezúttal is elérné az 5 százalékos küszöböt.

A felmérést május 19-26. között végezték 1067 választókorú személy telefonos megkérdezésével, a teljes minta maximális hibahatára +/-3%, a felmérés megbízhatósága 95%-os.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások