Felhívás!

Felmentették a korrupciós vádak alól Mihai Voicu liberális törvényhozót

Felmentették a korrupciós vádak alól Mihai Voicu liberális törvényhozót Románia

Jogerősen felmentette hétfőn a legfelsőbb bíróság Mihai Voicu nemzeti liberális párti (PNL) képviselőt abban az ügyben, amelyben első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért – a vádak szerint – 2012-ben pénzt kért a párttagoktól, hogy azok befutó helyekre kerüljenek a választási listán.

2019 júniusában a legfelsőbb bíróság egyik háromtagú testülete három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Mihai Voicut, amiért befolyásának vagy tekintélyének felhasználásával próbált illetéktelen haszonra szert tenni. Az öttagú testület azonban hétfőn helyt adott a képviselő fellebbezésének és jogerősen felmentette a vádak alól.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) szerint 2012 januárja és áprilisa között Mihai Voicu a PNL Dolj megyei elnökeként és az alakulat országos alelnökeként 5000 és 20.000 lej közötti összegeket kért azoktól a párttagoktól, akik befutó helyekre pályáztak az alakulat választási listáin. A vádirat szerint húsz párttag összesen 290.450 lejt fizetett be így. Az összeg egy részét a PNL-s jelölteket népszerűsítő kampányanyagok vásárlására használták, másik része az ügy egy másik vádlottjához, Constantin Eneához került egy cégen keresztül. Az ügy valamennyi vádlottja esetében felmentő ítélet született hétfőn.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.