Hirdetés
Hirdetés

Feljelenti a rendőrségen egy szenátortársa Diana Şoşoacát, mert nem viselt maszkot a parlamentben

Feljelenti a rendőrségen egy szenátortársa Diana Şoşoacát, mert nem viselt maszkot a parlamentben Románia

A szenátus védelmi bizottságának elnöke, Nicoleta Pauliuc a felsőház plénumának hétfői ülése után a sajtóval közölte: fel fogja jelenteni a rendőrségen Diana Şoşoacă szenátort a maszkviselet elmulasztása miatt.

Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) politikusa elmondta, videofelvétellel tudja bizonyítani a szenátortársa szabályszegését.

Nicoleta Pauliuc már korábban, a felsőház ülése közben riasztotta a rendőrséget a 112-es egységes segélyhívó számon, mert a teremben tartózkodó szenátorok közül többen nem viseltek maszkot. Meg is érkezett a helyszínre egy civilbe öltözött rendőr, aki a házszabály értelmében csak a háznagyok jóváhagyásával léphetett volna be az ülésterembe, hétfőn azonban a szenátus egyik háznagya sem tartózkodott a parlament épületében – mondta el Nicoleta Pauliuc.

“A szenátor asszony pedig nem volt hajlandó elhagyni a termet, hogy találkozzon az állami hatóságok képviselőivel. A parlamenti igazolványa mögé bújt” – jelentette ki a szakbizottsági elnök.

Nicoleta Pauliuc közölte, hogy nem hagyja annyiban az ügyet, kedden írásos feljelentést tesz a rendőrségen Diana Şoşoacă ellen.

A PNL politikusa a plénum ülésén is felszólalt és szóvá tette: a parlament nem várhatja el az állampolgároktól a törvények betartását, ha a törvényhozók maguk megszegik a jogszabályokat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük