Felhívás!

Felhívta a 112-t, hogy takarítsák el a havat a háza elől

Felhívta a 112-t, hogy takarítsák el a havat a háza elől Románia

Nem mindennapi “sürgőssége” volt egy Vaslui megyei férfinak és feleségének. A Rediu községben élő férfi azért tárcsázta a segélyhívó számot, hogy küldjenek valakit, aki eltakarítja a havat a ház elől, mert másképp nem tudnak eljutni a helyi boltba.

A szociális segélyből élő férfi autóval szeretett volna eljutni az üzletbe, hogy kenyeret vegyen, de mivel az autókijáratot vastag hóréteg borította, úgy döntött, hogy a 112-n kér segítséget.

Három percnyi alkudozás után, a “segélyhívást” fogadó operátor elutasította a kérést és azt kérte a férfitől, hogy vegye kezébe a lapátot és oldja meg egyedül a problémát.

Képünk illusztráció.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 16., 11:31
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Csodálkozunk?! Remélem el is vágják a mukitól a segélyt és büntetést is fog kapni! Minek tartunk ilyen élősködőket?! Aki dolgozik sokszor kevesebbel marad mind a szocsis!😁

 • User
  Dátum: 2019. január 16., 14:45
  ÉRTÉKELÉS: 26

  Es a polgarmesteri hivatalt?! Azt ki fogja majd megbuntetni azert ahogyan az utak es a jardak kineznek ebben az orszagban.Sok helyen meg a tavalyi ho is a jardakon van. Igaza volt a pasasnak mert parkolasi dijat azt tudnak szedni mindenutt.Ha fizetni kell a parkolasert,akkor a havat azok kell eltakaritsak,akik a dijakat szedik.A tanacs.Es ez Kezdivasarhelyre is ervenyes !!!

  • User
   Dátum: 2019. január 16., 14:55
   ÉRTÉKELÉS: -11

   Egyrészt az udvarról és a járdáról a lakó feladata eltakarítani a havat. Másrészt nem hívogatjuk a 112-t ilyen hülyeségek miatt, mert lehet, hogy éppen olyan elől foglaljuk a vonalat, akinek valódi segítségre van szüksége. Harmadrészt ennek a parkoláshoz az égvilágon semmi köze nincs, a pasas egyszerűen lusta volt elhányni a havat, s azt hitte, hogy majd valaki olyan hülye lesz, hogy ezt megteszi helyette.

 • User
  Dátum: 2019. január 16., 16:45
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Jo ! Tegyuk fel,hogy neked van igazad,pedig nincs,de tovabb nem vitatkozom.Inkabb megkerdem,hogy Kezdivasarhelyen a tombhazak kozt,ahol minden egyes parkolo fizeteses,kiberelheto penzert,itt mire kell fizetni,ha a tanacs meg arra sem kepes,hogy a parkolok kozti utra bekuldjon egy hoturatot,hogy innen eltakaritsa a havat?! Es hagyjuk az ilyen irigy kommenteket,hogy ingyenelo es autoja van,meg szoc segelyes.Ebben a cikkben nem ez a lenyeg,hanem az,hogy Romaniaba,mindenert fizetni kell,de a penzedert csereben semmit nem kapsz.Lassan mar egy hete,hogy havazott,de nezzetek meg,hogy sehol egy jarda eltakaritva,az ember nyaka megszakadhat a jeges csuszos jardakon,mert senkit nem erdekel.Es meg egy kerdes.A Szentlelek fele vezeto utat az utaszok egyetlen nap alatt, a havazas utan,hogy tudjak szarazra takaritani,mig a polgarmesteri hivatal altal takaritott utszakaszok meg a havazas utan 3 hettel is jegesek,havasak,csuszosak. Minden tiszteletem es dicseretem azoknak,akik ezt a Csikszereda fele vezeto,szentleleki utat takaritjak !!!

 • User
  Dátum: 2019. január 16., 18:54
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A 112-n ,a vonalat senki elol nem foglalod! A 112 ugy van beallitva,hogy ha egyszerre 20-an hivjak akkor is valaszolnak,mind a 20 hivasra.Ott ahol ez nem igy van,ott a 112-vel nagy gond van,akkor ez mar nem nevezheto segelyvonalnak.Es ha majd elesem a jeges jardan,akkor en is fogom hivni a 112-t,hogy kuldjek a rendorseget es a mentot,mert a polgarmesteri hivatalt be fogom perelni,ha Isten orizz,a jeges jardan elesem! Es igen is,jol tette a pasas,hogy a 112-ot hivta !