Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztették a legfőbb ügyész kinevezését célzó válogatást

Felfüggesztették a legfőbb ügyész kinevezését célzó válogatást Románia

Felfüggesztette az igazságügyi minisztérium a legfőbb ügyész és az Eurojust helyettes delegált romániai tagja kijelölését célzó eljárást. Ezt Ana Birchall ügyvivő igazságügyi miniszter jelentette be keddi sajtótájékoztatóján.

„A következő eljárások felfüggesztése mellett döntöttünk: a legfőbb ügyész kiválasztását célzó procedúra és az Eurojust tagjának helyettesét kiválasztó eljárás” – mondta Birchall.

Április 10-én a Tudorel Toader vezette bizottság bejelentette, hogy az igazságügyi minisztérium újrakezdi az új legfőbb ügyész kiválasztását célzó eljárást, miután az első kiírásra jelentkező négy pályázó – Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea és Daniel Horodniceanu – mindegyikét elutasította.

Hirdetés
Hirdetés

Az akkori bejelentés szerint április 12-e és május 8-a között zajlott volna a legfőbb ügyész kiválasztását célzó új eljárás.

Április 19-én a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlege úgy döntött, hogy Bogdan Licu fogja betölteni ügyvivő jelleggel a legfőbb ügyészi tisztséget, miután Klaus Johannis államelnök aláírta az Augustin Lazăr felmentéséről szóló rendeletet. Bogdan Licu mindeddig a legfőbb ügyész helyettese volt. A CSM döntése értelmében Dimitrie Bogdan Licu az ország új legfőbb ügyészének kinevezéséig látja el a tisztséggel járó feladatokat, de ez az időszak nem lehet hosszabb két hónapnál.

Az Eurojust romániai helyettes tagja kiválasztására március 13-án írt ki pályázatot a minisztérium, az eljárásnak május 10-én kellett volna lezárulnia.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük