Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztett jogosítvánnyal ült volánhoz George Simion

Felfüggesztett jogosítvánnyal ült volánhoz George Simion Románia

Bűnügyi dossziét nyitott a rendőrség a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion nevére, amiért eltiltás hatálya alatt ült volánhoz – értesült az Agerpres hírügynökség rendőrségi forrásokból. A politikust a bukaresti Victoriei téren állították meg a rendőrök, ahol a hétvégére bejelentett tüntetés előkészületei zajlottak.

A fővárosi rendőrség közleményben tudatta, hogy a közlekedésrendészet munkatársai a Victoriei tér környékén tetten értek egy 36 éves férfit, aki eltiltás hatálya alatt ült volánhoz. A férfit bekísérték a rendőrségre és eljárást indítottak ellene jogosítvány nélküli vezetés, illetve eltiltás hatálya alatt történő járművezetés miatt.

A rendőrségi közleményből az is kiderül, hogy az éjszaka folyamán többen közrend- és közcsendháborítást követtek el a környéken, amiért három, összesen 14.200 lej értékű bírságot rótt ki a rendőrség és a csendőrség.

Emellett a rendőrök megállították egy autóbusz sofőrjét is, aki tiltott helyre hajtott be a busszal és parkolta le a járművet. Ő 1450 lejes büntetést kapott és 30 napra bevonták a jogosítványát. A beavatkozás közben az egyik rendőrt bántalmazták, ezért az esetet jelentették az illetékes ügyészségnek hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt. A közlekedésrendészet munkatársai ugyanakkor elrendelték az autóbusz elvontatását – derül ki a közleményből.

AUR: a csendőrök bántalmazták a tüntetőket

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion elkíséri pénteken az Igazságügyi Orvostani Intézethez “az éjszaka folyamán a Victoriei téren bántalmazott tüntetőket” – adta hírül egy közleményben az alakulat.

A tájékoztatás értelmében kérni fogják a szakértői igazolást “a brutális csendőri beavatkozás és ütlegelések” nyomairól.

Az AUR azt állítja, hogy csendőrök és rendőrök egy csoportja “erőszakosan közbelépett” az éjszaka, miután a párt autóbuszát leparkolták a Victoriei tér központi részén az október 2-ára tervezett tüntetés népszerűsítésére. Mivel a tüntetők több órán át tartó tárgyalás után sem voltak hajlandók elvinni onnan a buszt, a csendőrök behatoltak a járműbe és leszállították a rajta tartózkodókat. Az AUR több tagját és szimpatizánsát is bántalmazták a rendvédelmi szervek, bár nem akadályozták a forgalmat és nem követtek el csendháborítást – áll a közleményben.

A fővárosi rendőrség korábban arról tájékoztatott egy közleményben, hogy a péntekre virradó éjszaka többen közrend- és közcsendháborítást követtek el a Victoriei tér környékén, amiért három, összesen 14.200 lej értékű bírságot róttak ki a hatóságok. 

George Simion ugyanakkor azt állítja, hogy soha nem kapott értesítést járművezetői engedélyének felfüggesztéséről, és arról sem volt tudomása, hogy a buzăui rendőrség bűnvádi eljárást indított ellene autóbalesetben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

“George Simion képviselő úr, az AUR párt elnöke soha nem kapott értesítést járművezetői jogának felfüggesztéséről. Ugyanakkor George Simion képviselő úrnak soha nem volt tudomása a buzăui rendőrség által indított bűnvádi eljárásról, amelyet egy olyan közúti baleset kapcsán indítottak gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt, amelyben állítólag ő is érintett volt. George Simion képviselő úr közli, hogy volt egy kisebb közlekedési incidens, egy áldozatokat nem követelő koccanás, amely után békés úton kiegyeztek a felek” – olvasható az AUR pénteki sajtóközleményében.

A dokumentum szerint az állítólagos áldozat nem sérült meg és nem szorult kórházi ellátásra, a bűncselekmény tehát, amely miatt eljárás indult, nem létezik, tehát az ügyet le kellett volna zárni. Az AUR közleménye szerint ilyen esetben a jogosítvány felfüggesztését sem írja elő a törvény. A témának a közbeszédben tartása kizárólag George Simion személye ellen irányul – áll még a közleményben.

(forrás: Agerpres, fotó: George Simion/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások