Hirdetés
Hirdetés

Felelősséget vállal a kormány a költségvetési törvényekért

Felelősséget vállal a kormány a költségvetési törvényekért Románia

Felelősséget vállal hétfőn a kormány az állami költségvetés és a társadalombiztosítási költségvetés törvényeiért, valamint a 114-es sürgősségi kormányrendelet módosításaiért.

Hirdetés
Hirdetés

A parlament házainak együttes ülése 16 órakor kezdődik.

Az alkotmány szerint, ha a felelősségvállalást követő három napon belül bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a kormány ellen, és azt megszavazzák, a kormány megbukott. Ha nem nyújtnak be bizalmatlansági indítványt, vagy benyújtanak, de nem megy át, tehát a kormány nem bukik meg, akkor úgy tekintik, hogy elfogadták azokat a tervezeteket, amelyekért a kabinet felelősséget vállalt.

A parlament ülését megelőzően, 12 órától kormányülésre kerül sor, amelyen megtárgyalják azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a különböző pártok nyújtanak be a költségvetés tervezetéhez.

A pártok képviselői hétfőn délelőtt 10 óráig nyújthatnak be módosító javaslatokat.

Ludovic Orban miniszterelnök múlt szerdán azt mondta: azért van szükség arra, hogy felelősségvállalással fogadják el a büdzsé tervezetét, mert máskülönben nincs mód arra, hogy december 31-éig az országnak ‘valóságon alapuló’ költségvetése legyen.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága hétfőn dönt arról, hogy megtámadja-e az alkotmánybíróságon a kormány eljárását, valamint arról is, hogy benyújt-e bizalmatlansági indítványt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük