Felhívás!

Februárban és márciusban 1,3 millió dózis vakcinát kap Románia az AstraZenecától

Februárban és márciusban 1,3 millió dózis vakcinát kap Románia az AstraZenecától Románia

Februárban és márciusban 1,3 millió dózis koronavírus elleni oltóanyagot kap Románia az AstraZeneca gyártótól – közölte kedden Andrei Baciu egészségügyi minisztériumi államtitkár.

Baciu szerint múlt héthez képest nem történtek jelentős változások az oltóanyagok szállítási ütemterve tekintetében.

A Pfizer BioNTech vakcinájából 2,5 millió dózist kell kapnia Romániának március végéig, a Moderna pedig múlt heti bejelentésének megfelelően februárban az eredetileg tervezettnél 20 százalékkal kisebb mennyiséget szállít le, de március végéig pótolja a lemaradást, meglesz a 430 ezer dózis – mondta.

Az államtitkár hozzátette, az AstraZeneca oltóanyagából a becslések szerint 1,3 millió dózis jár Romániának februárra és márciusra, és ebből 800 adag várható februárban, három részletben.

A Moldovai Köztársaság “valamikor a közeljövőben” kapja meg a 200 ezer adag koronavírus elleni vakcinát, amelyet adományként ajánl fel Románia az országnak – mondta még Baciu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. február 3., 11:53
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Az oltoanyag erkezik , de sajnos feliratkozni nem lehet .Marcius 25 -ig az egesz helyek be vannak telve es azutan az online programalas nem fogad . Mi az eljaras ilyen esetben ??